3/28/2021

Kedvenc gluténmentes éttermem: GM Base Food

Amennyiben van valamilyen ételallergiánk, akkor tudhatjuk, ha épp nincs kedvünk főzni, elég korlátozott lehetőségeink vannak az ételrendelés terén. A GM Base Food-ot még tavaly fedeztem fel magamnak, és annyira megkedveltem, hogy az alábbiakban be is mutatom nektek a tulajdonos, Knoll Viktor segítségével! :)

Az üzlet kívülről...

Mikor és milyen céllal alapítottad az éttermet?

A vállalkozásom zero pontja az 3-4 évvel ezelőttre datálható, amikor súlyos gluténérzékenységet állapítottak meg nálam. Bármerre jártam, csak az éhezés maradt. Szinte sehol semmi olyat nem találtam, ami számomra megközelítette az élvezettel ehetőt, vagy irreálisan drága volt. Végső elkeseredettségemben elkezdtem a hosszas kísérletezgetéseimet a létező anyagokkal. Körülbelül 1 év után találtam meg azokat a receptúrákat és hozzá tartozó technológiát, aminek jelenleg a termékeink és maga a Gm Base Food léte is köszönhetők.

Hosszú évek állatmentésének köszönhetően, a négylábú állatokkal szembeni túlzott szimpátiám miatt, őket is levettem az étlapomról (ha már lúd, legyen kövér alapon…), ezen oknál fogva készíteni sem akartam. Így lett négylábú mentes is a Brand.

Szóval már létezett a fejemben az, ami mondhatjuk megváltja a gluténmentes közösség életét. Már csak meg kellett csinálni. Vettem 2019-ben egy romhalmaz régi lángosos kocsit, és miután alapig bontottam, 4-5 hónap alatt felépítettem rá a brand szimbólumait tartalmazó (modern vintage fa design) és szükséges technológiák alapjait. Szabadidőmben esténként létrehoztam a weboldalt és a social media felületeket is, majd elkezdtem megtölteni tartalommal, és kiépíteni a közösséget. Jelenleg több mint 4000-en vannak!

Úgy alakult az életem 2020 februárjában, hogy egy VII. kerületi bérelt, általam átépített étterem lett a székhelye a Gm Base Street food-nak, jelenleg is onnan szolgálom ki a vendégeimet. Megjegyezném, a válság előtt 3 franchise-al indulhattam volna, legalábbis több tárgyalást folytattam ez irányba. Magát a Brand-et is erre hoztam létre…Viszont ahogy más se, én sem számítottam erre a fokozott és elhúzódó vészhelyzetre ami lett. Ezen 1 év alatt több beszálló-társat is felemésztettem, mert nem bírták a válság okozta bizonytalanságot. Jelenleg már jó ideje ismét egyedül csinálom.

... és belülről. :)

Mostanság elég sokan próbálkoznak a mentes ételek piacán. Titeket mi különböztet meg tőlük, mi a védjegyetek? Milyen ételeket lehet nálatok kapni?

Cégünk forradalmian új fejlesztésű, mellékízmentes, saját előállítás okán mérsékelt áron, nagy adagokban glutén, laktóz, és négylábú állatok húsától mentes prémium street food ételek készítésével, forgalmazásával foglalkozik. Kifejlesztett ételeink hiányérzet nélkül hozzák azt az ízt, textúrát ami egy prémium minőségű, akár gluténos ételtől elvárható. Ételeink a vöröshús elhagyása miatt csökkentett zsírtartalommal rendelkeznek, és sokkal egészségesebbek is.

Kínálatunkban jelenleg 10-féle palacsinta és gofri, 11-féle dupla melegszendvics (hot base) és 14-féle prémium burger kapható. [Frissítés: A melegszendvicsek helyett immár új termékek kaphatóak: bundás csirkeszendvics, illetve csirketál. Jelenleg csirkecombból készülnek sima, illetve chilis bundában. Én tegnap teszteltem, nagyon finomra sikerült. ;)] 

Az isteni mango chutney-s base burger

Mik a tervek a jövőre nézve?

Megállapodtam a második helyünk létrehozására egy telephelyet biztosító céggel. Így nagy valószínűséggel nyáron nyitom a GMBF No2. Truck éttermet is. Hogy helyileg hol lesz, az még titok. Annyit elárulhatok, hogy a budaiak készülhetnek ránk! :)

Mivel elég fanatikus, az állatvédelemhez már rég hozzáragadt ember vagyok, ezért ezen brand teljesítményétől több általam alapított és alapítandó karitatív szervezet léte is függhet. Ugyanis hosszútávú tervem ezen szegmensek folyamatos segítése és fenntartása.


Ha ki szeretnétek próbálni, milyen is a jó mentes burger, akkor rendelhettek tőlük a Netpincér, Wolt, Bolt triumvirátustól, vagy közvetlenül az étteremből. Ebben az esetben érte tudtok menni és 10% kedvezményt kaptok a rendelés árából! ;)

Az étterem címe: 1078 Budapest, Murányi u. 11
Nyitvatartás: Kedd-Szombat 11-től 18-ig
Weblap: www.gmbasefood.com

Kövessétek őket a Facebookon! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!