Ez egyike azon recepteknek, amik csak úgy kipattannak a fejemből, és addig tesztelem, amíg jónak nem ítélem. Viszonylag hamar elkészül, szerintem még a finnyásabb szeretteink elismerését is bezsebelhetjük vele! ;)
Kínálhatunk mellé kókuszjoghurtos mártogatóst. |
Provence-i csirkekorongok sokhagymás tört burgonyával
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 1 kg darált csirkemell (ha a piacon szeret minket a csirkésünk, gond nélkül megoldja a darálást)
- só, bors, fokhagymapor, vöröshagymapor ízlés szerint, illetve provence-i fűszerkeverék (ezzel csak csínján, ha sokat használunk, nagyon tolakodó lesz az étel íze)
- 1 db XL-es tojás
- gluténmentes zsemlemorzsa (nálam ez most Cornito, ebben legalább nincs űtifűmaghéj...)
A tört burgonyához:
- 1,5-2 kg burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 2-2 közepes fej lila-, illetve vöröshagyma
- só
Kezdésnek keverjük be a korongok alapját: a hozzávalókat tegyük egy nagyobb tálba, egyelőre még a zsemlemorzsa nélkül. Amennyiben nagyon lazának érezzük, fokozatosan adagoljuk hozzá a morzsát, végeredményben egy könnyen formázható masszát kell kapnunk. Ezután korongokat készítünk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában. Közepes lángon, olyan 170 fokos olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Fantasztikus illatok fognak a konyhában keringeni, nehéz lesz megállni, hogy ne álljunk neki egyből falatozni... :D
A tört burgonyához nagyobb darabokra vágjuk a hagymákat, hogy a végén látszódjanak az elkészült köretben. A krumplit kockázzuk fel, 25 perc alatt sós vízben főzzük készre. Az átlagosnál kicsivel több olajon pirítsuk meg a hagymákat folyamatos kevergetés mellett. Amikor már szép színük kezd lenni, hozzáadhatjuk a burgonyát, ezzel pirítsuk tovább. Nekem már az összeforgatás közben remekül összetört a burgonya, külön "beavatkozást" nem igényelt. :D Bátran sózhatjuk.
Nincs más hátra, csak a tálalás, szerintem illik mellé valamilyen mártogatós, esetleg savanyúság. :) Remélem kipróbáljátok a receptet, és elnyeri a tetszéseteket. Az elkészült ételről várom a fotókat! ;) Jó étvágyat kívánok!
BenGa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!