Egyik kedvenc csemegém a mogyoróvaj. Annyira szeretem, hogy már főzök is vele, így született meg ez a recept. Nincsen túlbonyolítva, nem kell hozzá sok alapanyag. Fél óra alatt elkészül, ezért remek választás lehet a rohanós hétköznapokhoz.
Egyszerű mogyoróvajas csirkemell
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé (falatnyi darabokra vágva)
- 3-4 evőkanál mogyoróvaj (sajnos nem jó a boltokban kapható verzió hozzá, csak a 100%-ban földimogyoróból készített)
- 3 vaskos szál újhagyma (közepesen vastagon felkarikázva)
- 250 ml rizs főzőkrém
- só, őrölt tarkabors, petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
Felhevített mogyoróolajon fehéredésig pirítjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a főzőkrémmel, plusz annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, alacsony lángon 15 percig rotyogtatjuk. Ezután hozzáadjuk a mogyoróvajat. Amennyiben túl sűrűnek találjuk a szószt, hígítsuk fel egy deciliter növényi itallal (ami lehetőleg nem túl édes). További 15 perc alatt készre főzzük, a végén megszórjuk az újhagymával és a petrezselyemmel. Párolt rizzsel kínáljuk!
Remélem elkészítitek majd a receptet, és Nektek is annyira fog ízleni, mint nekem. Jó étvágyat kívánok hozzá!
BenGa
Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!