A méz és mustár kombinációja egy olyan dolog, amivel nem igazán lehet mellé lőni. Bármikor, bármilyen helyzetben jól tud esni, még akár a legmelegebb nyári napon is. Ez a recept sem lesz túlbonyolítva, nem kell őrködni mellette, hogy finom legyen. :)
Alapvetően rizzsel a legjobb, de sült krumplival is igazán pompás. |
Egyszerű mézes-mustáros csirke
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg csirkemell (falatnyi darabokra kockázva)
- 3 közepes fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- 2-2 púpos evőkanál méz és dijoni mustár (mindkettőből minőségi verzió)
- 500 ml rizskrém
- só, őrölt tarkabors, fokhagymapor, vöröshagymapor ízlés szerint
Elkészítés:
Kedvenc zsiradékunkon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a csirkemellet, amit pirítsunk fehéredésig. Amint ez megvan, öntsük bele a rizskrémet, fűszerezzük. Ha szükséges, öntsünk még hozzá annyi vizet, amennyi épp ellepi. Innentől kezdve két lehetőségünk is van: vagy már most hozzáadjuk a mézet és a mustárt, vagy csak a csirke főzési idejének felében. Én ajánlom, hogy az előbbi módot válasszuk, így jó alaposan összeérnek az ízek. A csirkének amúgy sem kell sok, maximum 30 perc alatt vajpuha lesz. Félig lefedve, alacsony lángon főzzük készre. Köretnek én most sült krumplit kínáltam mellé, parádés volt, ahogy a krumpli magába szívta a sűrű, ízletes szaftot.
Remélem tetszett a recept és elkészítitek majd! Jó étvágyat kívánok hozzá!
BenGa
Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!