Hiába van vasárnap, nem szükséges órákig a konyhában lennünk egy hétvégi ebéd elkészítéséhez. Ha meg valami különlegesebbet szeretnék szeretteink elé tálalni, elég csak egy nem hétköznapi alapanyagot alkalmaznunk. Ma a rizses húst turbóztam fel füstölt paprikával.
Savanyúval az igazi! :) |
Füstölt paprikás rizses hús
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb (1x1 cm-es kockákra vágva)
- 3 nagy fej vagy 60 dkg lilahagyma (apróra kockázva)
- 40 dkg ,,A" minőségű rizs (alaposan átmosva, lecsepegtetve)
- só, őrölt tarka bors, majoránna, fokhagyma- és vöröshagymapor ízlés szerint, 2 kiskanál füstölt paprika
Elkészítés:
Egy megfelelő méretű lábosban, erős lángon megdinszteljük a lilahagymát, majd a lábost húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a füstölt paprikát. Ezután következhet a sertéscombot, amit fehéredésig pirítunk. Ha pörzs képződik közben, ne ijedjünk meg, ettől csak finomabb lesz. :) Öntsük fel az egészet kb. 8 dl vízzel, fűszerezzük be, majd főzzük addig alacsony lángon, amíg a hús ,,omlósz" nem lesz (Kb. 1-2 óra, sok múlik a húson.). Amikor ez megvan, pótoljuk az elfőtt vizet és adjuk hozzá a rizst, újabb 15-16 perc főzés után készen is van! :) Savanyúval érdemes tálalni.
Remélem tetszett a recept, és egyszer elkészítitek ti is. Jó étvágyat kívánok hozzá!
BenGa
Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!