Nem tudom miért, de az elmúlt időszakban teljesen elhanyagoltam a leveseket, főzelékeket. Hogy ezen változtassak, eredetileg kínai kelből szerettem volna főzeléket készíteni, de mivel az most pont nem volt sehol, sima testvérére esett a választásom. A mostani hűvösebb napokhoz kiváló ez a recept.
Miért használnánk vegetát, amikor a fűszerekkel csodás ízeket lehet elérni? |
Hozzávalók:
- 1 nagy fej kelkáposzta (torzsájától megfosztva, 1-2 cm széles csíkokra vágva)
- 1 kg burgonya (1-2 centis kockákra vágva)
- 1 kg darált hús (nálam jelen esetben csirke)
- 3 közepes fej vöröshagyma (apróra kockázva)
- 1 kisebb fej fokhagyma (vékonyen felszeletelve)
- só, őrölt bors, őrölt fűszerkömény, majoránna ízlés szerint
- étkezési keményítő a sűrítéshez
Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban megdinszteljük a hagymát, amikor már összeesett, hozzáadjuk a fokhagymát, ezzel további 1-2 percet kevergetjük. Ezután következik a hús, melyet fehéredésig pirítunk. Ha ez kész, ráborítjuk a kelt, kicsit megfonnyasztjuk, befűszerezzük. Felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a burgonyát, és forrástól számítva 20-30 percig főzzük alacsony lángon, fedő alatt. Ha a krumplink nem sűrítené be eléggé, akkor étkezési keményítővel varázsolhatjuk főzelék állagúvá.
Remélem tetszett a recept, és alkalomadtán Ti is kipróbáljátok! :) Jó étvágyat kívánok hozzá!
BenGa
Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! (Igen, majdnem két év után sikerült beállítani. :D) A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!