Ismét erősebb fokozatra kapcsolt az ősz, elérkezett az ideje, hogy elővegyük melengető leves receptjeinket. Tegnap én is összedobtam egy tál gőzölgő csodát, pedig nem mondanám magam nagy leves rajongónak. Pár hozzávaló, fél óra és ehetjük is!
Ikeás müzlis tányérból a legfinomabb! |
Hozzávalók:
- 2 konzerv kukorica (lehetőleg édes)
- 1 konzerv kókusztej
- 1 nagy póréhagyma
- só, bors, fokhagymapor ízlés szerint
- 2 teáskanál kurkuma
- kevés olaj
A póréhagymát alapos tisztítás után karikázzuk fel, a kukoricáról öntsük le a levét és öblítsük át. Egy közepes lábosban annyi olajat hevítsünk, ami épp befedi az alját, majd ha felmelegedett rakjuk bele a pórét. Amikor már úgy érezzük, hogy eléggé megpuhult, adjuk hozzá a kukoricát, azzal is pirítsuk egy kicsit. Jöhet a fűszerezés, ezután öntsük fel a kókusztejjel, plusz annyi vízzel, amitől se nem túl sűrű, se nem túl híg. Alacsony lángon főzzük 25-30 percig, ha ez kész, jöhet a botmixerelés, és az átpasszírozás egy sűrű szűrőn (borzasztó sok héj akad fent majd, a beletek hálás lesz érte, hogy nem neki kell megküzdenie azzal a mennyiséggel :D). Kész is, jó étvágyat kívánok hozzá! ;)
Van kedvenc levesetek? Ha igen, akkor írjátok meg kommentben! :)
BenGa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!