A mai napon keleties ízekre vágytam, így jutott eszembe az alábbi recept. A hozzávalók könnyen beszerezhetőek, nem kell értük speciális boltba rohangászni. Sok előkészületet nem igényel, hamar megvan, kell ennél több? :)
Imádnivaló íz és illat! :) |
Csicseriborsós csirkecomb
Hozzávalók:
- 75 dkg csirkecomb filé (bőre nélkül, azt tegyük félre, hogy később schmaltz-ot tudjunk belőle csinálni)
- 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 20 dkg sárgarépa
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 400 ml kókusztej
- só, fokhagymapor, őrölt római kömény, kurkuma, gyömbér ízlés szerint (Azért írom így, mert szemre szoktam fűszerezni, pontos "kanalas" mértéket ezáltal nem tudok. Egy biztos, a kurkumából és a gyömbérből kevés is elég, intenzív az ízük.)
Elkészítés:
A vöröshagymát és a répát felkockázzuk, a csirkecombot falatnyi darabokra vágjuk. Egy nagyobb lábosban kevés olajon elkezdjük dinsztelni a zöldségeket. Olyan 7-10 perc után mehet is rá a hús, majd a fűszerek, ezekkel addig pirítjuk, amíg a comb ki nem fehéredik. Ekkor ráöntjük a kókusztejet (Vízzel szedjük ki a maradékát, minden cseppje kincs!), és az előzőleg átmosott, lecsepegtetett csicseriborsót. Félig lefedve, takaréklángon 30-40 perc alatt készre főzzük. Ne hagyjuk azért teljesen magára, időnként keverjük meg, a kókusztej hajlamos odakapni. A végeredmény egy szaftos, sűrű szósszal ellátott ízbomba lesz!
Közben elkészíthetjük a köretet is, aminek most sima mezei módon elkészített rizst ajánlok: 25 dekát a fehér szemekből alaposan átmosunk, kétszer annyi vízzel feltesszük főzni, forrástól számítva, lefedve körülbelül 15-18 perc alatt elkészítjük. Ezután egy villával gyorsan mozgassuk át, majd vissza rá a fedőt, 10 percig hagyjuk még pihenni.
Az elkövetkezendőkben majd igyekszem árakat és adagokat is írni, így akár tervezhettek is a receptekkel. :) Remélem tetszett a mostani, és elkészítitek majd! ;) Jó étvágyat kívánok hozzá!
BenGa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!