Egyik nap nagyon megkívántam valami olyan ételt, ami kellően paradicsomos, csak nem számítottam rá, hogy egy fél kilós passzírozott paradicsom nem lesz elég az általam kigondolt recepthez. Ekkor vetettem be az elsőre furának hangzó csodafegyvert, a ketchupot. Nem kell tőle félni, amennyiben minőségi ketchupot használunk, kellően feldobja ételünket.
Vétek lenne másmilyen körettel enni. :D |
Paradicsomos pulykaragu
Hozzávalók:
- 75 dkg pulyka apróhús (falatnyi darabokra vágva)
- 45 dkg csicseriborsó (konzerv, átmosva, lecsepegtetve)
- 2 nagy fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- 500 g passzírozott paradicsom
- 3-4 evőkanál jó minőségű ketchup
- só, őrölt színes bors, bazsalikom, oregánó, hagymapor ízlés szerint
Elkészítés:
Egy lábosban a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pulykát, melyet fehéredésig pirítunk. Ezután beletesszük a csicseriborsót és a paradicsomot, ketchupot, plusz felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Forrás után befűszerezzük, majd fedő alatt, alacsony lángon készre főzzük, ez körülbelül fél-egy órát vesz igénybe. Érdemes időnként ránézni, megkeverni, nehogy odakapjon! :)
Remélem tetszett a recept, és Ti is elkészítitek majd! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Használtatok már olyan alapanyagot, mely elsőre furának tűnt, végül mégis bevált az ételben?
BenGa
Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!