Ha a Lidlben jártok, ajánlom figyelmetekbe a Deluxe márka egyik újdonságát: ez egy zöldségmix, melyben változó arányban van karfiol, pagodakarfiol és brokkoli. 750 gr-os kiszerelésben kapható, 699 forintért, ami szerintem egészen jó ár. Nagy örömöm, hogy még véletlenül sincs benne répa, a múltkori karfiolmixnek a háromnegyede répakarikákból állt, én meg csak néztem, hogy ez micsoda...
Az utóbbi időben kicsit sok húst fogyasztottam, úgyhogy most ebben a fogásban egy deka sem lesz belőle. Ettől függetlenül finom és laktató fogás készül! ;)
Illatra és ízre is remek! :) |
Zöld-fehér zöldséges tészta
Hozzávalók:
- 1 zacskó Deluxe zöldségválogatás
- 20 dkg zsenge zöldborsó
- 1 csomag Risolino makaróni
- 2 doboz (300 gr) Dr. Oetker Creme Vega
- fűszerek: őrölt szerecsendió, só, vöröshagyma-, és fokhagymapor, metélőhagyma (opcionális: Lucullus ételízesítő, chilipehely [Nagyon hiányzik már, hogy csípős ételeket egyek, régen imádtam.])
- 20 dkg füst és cheddar ízesítésű vega "sajt" lereszelve
Elkészítés:
Elsőnek tegyük oda a tésztavizet, majd forrás után a zacskón lévő leírás szerint készítsük el. Ha az általam javasolt tésztával dolgoztok, akkor gyakrabban kevergessétek, hajlamos letapadni a lábos aljára. A zöldségmixet szórjuk egy nagyobb edénybe, öntsük fel annyi meleg vízzel, ami épp ellepi. Itt megjegyezném, hogy a Lidlnél szeretik a zöldségeket óriási részekben hagyni, így nyugodtan daraboljuk falatnyira őket, amint felengedtek egy kicsit. Első forrásnál fűszerezzük, és vegyük takarékra alatta a lángot. Közben a vegafölt egy kevés lével hőkiegyenlítjük, majd beleöntjük a lábosba. Körülbelül 12 perc alatt elkészül az ételünk vitaminnal teli része. Amint a tészta és a zöldségek és rendben vannak, házasítjuk őket. A "sajtot" belekeverhetjük ekkor, vagy tálalásnál megszórhatjuk vele étkünk tetejét. Remélem ízleni fog, ha elkészítitek, jó étvágyat hozzá! Hajrá Fradi! ;)
BenGa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!