6/12/2022

Répaágyon sült csirkecombok nagyon zöld újburgonyával

    Szerintem hétvégén az egyik legjobb dolog főzni. Hogy miért? Sokkal több idő jut rá, a piacon kényelmesen be lehet hozzá vásárolni (még akkor is, ha kedvenc árusainknál olykor nagy sor torlódik fel). Tegnap úgy voltam vele, hogy csirkecombot nagyon régen ettünk már, így mindenképpen azt akartam készíteni. A kérdés már csak az volt, mitől lesz egy extra jó fogás.

Sölt csirkecombok
Egy ilyen tányér után nem nagyon kell második fogás. :D

Répaágyon sült csirkecombok nagyon zöld újburgonyával

Hozzávalók:

  • 6 db háztáji csirkecomb (ezek nagyok voltak, 2 kg az összsúlyuk)
  • 3 db nagy szál sárgarépa (kb. egy kg)
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 kg újburgonya
  • 2 csokor petrezselyem
  • só, őrölt tarkabors ízlés szerint


Elkészítés:

Egy nagyobb tepsit vékonyan olajozzunk ki, ennek az aljára pakoljuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott répákat, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymákat tisztítsuk meg, majd vágjuk tetszés szerinti vastagságú karikákra. A csirkecombokról perzseljük le/borotváljuk le a rajta maradt tollas részeket, majd a kés hegyével csináljunk rajta kisebb "zsebeket", ide kerülnek a fokhagymadarabok. Fűszerezzük, öntsünk alá kb. 2-3 deciliter vizet, illetve a megmaradt fokhagymákat dobjuk mellé. Előmelegített, 180 fokos sütőben, alufóliával lefedve süssük olyan 45-50 percig, fólia nélkül pedig nagyjából 15-20 percet 200 fokon, amíg szép pirosra nem pirul a bőre. Érdemes közben sokszor locsolgatni a szaftjával, illetve forgatni a tepsit, ha gázsütőt használunk az elkészítéshez.

Az újburgonyához a krumplit pucoljuk meg (én most nem akartam a héját rajta hagyni), vágjuk egyforma darabokra. A petrezselymet egy éles kés segítségével aprítsuk fel. Kedvenc lábasunkban hevítsünk kevés olajat, majd ezen futtassuk meg a petrezselymet 1-2 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a krumplit, alaposan forgassuk össze vele. Öntsünk alá 2-2 és fél deciliter vizet, fedő alatt, gyakori kevergetés mellett 15 perc alatt el is készül. Érdemes a végén sózni!

Életemben először sikerült ennyire szép combokat sütni gázsütőben. :)

Remélem tetszik a recept és elkészítitek majd! Jó étvágyat kívánok hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!