Valahol megértem azokat, akik ódzkodnak a finomfőzeléktől, rengetegszer ettem borzalmasan elkészített változatokat. Garantálom, ha kipróbáljátok ezt a receptet, újra megszeretitek majd! Hamar elkészül és a mustár egy csodás szintre emeli ezt a könnyű fogást.
Magában is kiváló! |
BenGa finomfőzeléke
Hozzávalók:
- 1 nagy szál póréhagyma (félkarikákra vágva)
- 1 kg zsenge zöldborsó (mirelit)
- 40 dkg karfiol (mirelit; ha frissből készítjük, akkor apróbb rózsákra szedve)
- 40 dkg sárgarépa (felkockázva, felkarikázva, ahogy tetszik)
- 2 nagyon púpos evőkanál dijoni mustár
- 1-2 evőkanál cukor
- só, őrölt fehérbors, fokhagymapor, metélőhagyma ízlés szerint, petrezselyem
Elkészítés:
Kevés olajon 10 perc alatt megdinszteljük a póréhagymát és a répát. Amint ez kész, hozzáadjuk a zöldborsót és a karfiolt, gyorsan átforgatjuk a keveréket. Öntsük fel körülbelül egy liter meleg vízzel, fűszerezzük be, majd forrás után adjuk hozzá a mustárt és a cukrot. Fedő alatt, alacsony lángon 20 perc alatt főzzük puhára. 2 csapott evőkanál keményítőt kevés hideg (!) vízzel elkeverünk, majd folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez adjuk. Ekkor hintsük meg alaposan a petrezselyemmel, 2-3 perc rotyogtatás után tálalhatunk is!
Remélem ízleni fog, ha elkészítitek, jó étvágyat kívánok hozzá!
BenGa
Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren
keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi
felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!