Mi mással is kezdhetném a sort, mint egy jó recepttel, amit tegnap készítettem el. Amit tudni kell: körülbelül 5-6 éve glutén-, és laktózmentesen étkezem, így a receptjeimet is ezek szerint fogom leírni. Természetesen az itt leírtak nincsenek kőbe vésve, bármikor átalakíthatóak a saját ízlésünknek megfelelően. ;)
Hozzávalók:
- 75 dkg csirkemell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ízlésesen dundi fokhagymagerezd
- 500 ml laktózmentes tejszín
- 125 gr laktózmentes krémsajt/sajtkrém (jelen esetben Camping)
- só
- bors
- szerecsendió
- 50 dkg gluténmentes tészta (Civita kagylótésztát használtam)
Elkezdem dinsztelni a hagymát, pár perc után jöhet rá a fokhagyma is. Amikor már kellemesen illatozik, rádobom a csirkét, amit fehéredésig pirítok. Ezután felöntöm a tejszínnel, és egy kevés vízzel, hogy ne kelljen mellette állni a főzés ideje alatt végig. Befűszerezem, forrás után fedő alatt, alacsony lángon 25-30 percig főzöm. Persze ezalatt sem tétlenkedem, a tésztát elkészítem a csomagoláson leírtak szerint. (Ha jót akarok magamnak, akkor általában egy perccel az ott írtaknál előbb öntöm le róla a vizet, hiszen a csirkével még úgyis főni fog egy kicsit.)
Ha letelt a csirke ideje, hozzáadom a krémsajtot is, ezzel már csak összeforralom (picit sűrít is rajta, a tésztás ételeknél sose jó, ha szétfolyik a szósz), majd összeborítom a tésztával. Kész is! A tetejére érdemes még sajtot rakni, úgy egy kilót legalább (igen, imádom a sajtot :3).
Találkozzunk a következő alkalommal is! ;)
Hmm, ezt szeretem! :3 Én is szoktam ilyet csinálni, csak nem teszek bele krémsajtot, plusz a szerecsendió mellé még jól megszórom bazsalikommal, és rizst szoktam mellé főzni :) Legközelebb kipróbálom ezt a Camping sajtos tésztás megoldást jó sok sajttal :)) Köszi a receptet! :)
VálaszTörlésRemélem ízleni fog majd ez a verzió! :)
TörlésA tiédet is kipróbálom alkalomadtán! ;)
Szia! Én ajánlom a parmezán sajtos változatot! Már csak azzal csinálom a csirkét :))
VálaszTörlésAmennyiben találok valahol minőségi parmezánt, mindenképpen kipróbálom! :)
Törlés