Igen, ismét egy csirkés recept következik, de ha akarjuk, használhatunk helyette pulykamellet, esetleg sertéscombot is. Mindkettővel működni fog.
Rizzsel az igazi! |
Bébikukoricás csirke
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 20-25 dkg bébikukorica, levével együtt (a legjobb, ha ezt a piacról szerezzük be)
- 2 fej vöröshagyma
- 3 duci gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- kukoricakeményítő
Elkészítés:
Az elején mindent készítsünk elő, hogy ne közben kelljen kapkodnunk: a hagymát apró kockákra, míg a csirkét, bébikukoricát falatnyi darabokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy kevés olajon kezdjük el dinsztelni a hagymát, majd amikor már összeesett, hozzáadjuk a csirkét, melyet fehéredésig pirítunk. Ezután kerül csak bele a fokhagyma (így jobban érvényesül benne a íze), a kukorica, majd ráöntünk a kukorica levélből egy decit, illetve annyi vizet, amennyi épp elfedi az alapanyagokat. Ha felforrt, akkor jöhet a só és bors, majd lefedve, alacsony lángon fél órát főzzük. Két-három evőkanál kukoricakeményítőt hideg (!) vízzel eldolgozunk, majd a kész ételhez adjuk, és 2 percig még rotyogtatjuk. Ezután már lehet is tálalni!
Köretnek basmati rizs a legmegfelelőbb hozzá, de akár tésztával is jó lehet. A végén még egy kis édes csiliszószt is csepegtettem rá, jó kiegészítője volt. :) A bébikukorica enyhe édessége és a fokhagyma íze szerintem remekül passzolnak egymáshoz, így bátran tudom ajánlani a receptet! ;)
Ha elkészítettétek, akkor várom a képeket kommentben! ;)
BenGa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!