12/29/2021

Currys kagylótészta (glutén- és tejmentes)

  Nem tudok arról, hogy vannak-e olasz felmenőim, de egy biztos: imádom a tésztás ételeket. Néha bizony egy egész héten át tudnék enni ezekből a fogásokból, ha nem figyelnék oda. A mostani egy rögtönzött recept, gerincét a Lidlben akciósan kapható alapanyagok adják. Manapság sajnos jobban oda kell figyelni az olcsóbb árukra, mint bármikor.

Currys kagylótészta
Akár sajtot is tehetünk a tetejére.

Currys kagylótészta

Hozzávalók:

  • 75 dkg darált hús
  • 25 dkg sárgarépa (a kisebb szálak félkarikákra, a nagyobbak negyedekre vágva)
  • 25 dkg csicseriborsó (konzerv, lecsepegtetve, átmosva)
  • 2 szál póréhagyma (negyedelve)
  • 1 konzerv (400 ml) kókusztej (Nem kókuszital!!!)
  • 45 dkg gluténmentes tészta (jelen esetben Civita kagylótészta)
  • só ízlés szerint, 4 púpozott teáskanál Lucullus curry fűszerkeverék

Elkészítés:

Egy közepes méretű lábosban hevítsünk a szívünknek kedves zsiradékból, ezen kezdjük el dinsztelni a póréhagymát. Ekkor már sózhatjuk nyugodtan, hamarabb megpuhul. Amikor "félúton" van, adjuk hozzá a sárgarépát is. Ha a gyökérzöldség kiengedte a színét, jöhet rá a hús és a csicseri, meghintjük a fűszerkeverékkel, alaposan összekeverjük. Amint kifehéredett a hús, öntsük fel a kókusztejjel, plusz annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, takaréklángon főzzük egy órán át. A tésztát készítsük el a csomagoláson írtak szerint, majd hideg vízzel többször öblítsük át, ezzel kivédve az összetapadás veszélyét. Amint kész a ragu, mehet bele fürdőzni a tészta. Tálalás előtt hagyjuk őket ismerkedni 10-15 percet.

Remélem elkészítitek majd ezt a fogást, ha megteszitek, várom róla a képeket! ;) Jó étvágyat kívánok!

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!