Nem tudok arról, hogy vannak-e olasz felmenőim, de egy biztos: imádom a tésztás ételeket. Néha bizony egy egész héten át tudnék enni ezekből a fogásokból, ha nem figyelnék oda. A mostani egy rögtönzött recept, gerincét a Lidlben akciósan kapható alapanyagok adják. Manapság sajnos jobban oda kell figyelni az olcsóbb árukra, mint bármikor.
Akár sajtot is tehetünk a tetejére. |
Currys kagylótészta
Hozzávalók:
- 75 dkg darált hús
- 25 dkg sárgarépa (a kisebb szálak félkarikákra, a nagyobbak negyedekre vágva)
- 25 dkg csicseriborsó (konzerv, lecsepegtetve, átmosva)
- 2 szál póréhagyma (negyedelve)
- 1 konzerv (400 ml) kókusztej (Nem kókuszital!!!)
- 45 dkg gluténmentes tészta (jelen esetben Civita kagylótészta)
- só ízlés szerint, 4 púpozott teáskanál Lucullus curry fűszerkeverék
Elkészítés:
Egy közepes méretű lábosban hevítsünk a szívünknek kedves zsiradékból, ezen kezdjük el dinsztelni a póréhagymát. Ekkor már sózhatjuk nyugodtan, hamarabb megpuhul. Amikor "félúton" van, adjuk hozzá a sárgarépát is. Ha a gyökérzöldség kiengedte a színét, jöhet rá a hús és a csicseri, meghintjük a fűszerkeverékkel, alaposan összekeverjük. Amint kifehéredett a hús, öntsük fel a kókusztejjel, plusz annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, takaréklángon főzzük egy órán át. A tésztát készítsük el a csomagoláson írtak szerint, majd hideg vízzel többször öblítsük át, ezzel kivédve az összetapadás veszélyét. Amint kész a ragu, mehet bele fürdőzni a tészta. Tálalás előtt hagyjuk őket ismerkedni 10-15 percet.
Remélem elkészítitek majd ezt a fogást, ha megteszitek, várom róla a képeket! ;) Jó étvágyat kívánok!
BenGa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!