A rizses hús talán az az étel, amit mindenki el tud készíteni, akár bekötött szemmel is. Egy idő után viszont unalmassá válhatnak az eredeti verziók, így ne féljünk kísérletezni vele. Ebben a változatban az egyik legkedvesebb belsőségemet, a csirkeszívet választottam kiegészítőül. Nem kell hozzá sok dolog, hiszen "Minél kevesebb az alapanyag, annál jobb a recept!". (Idézet egyik kedvenc instaszakácsomtól, a VulgarChef-től. Borzasztó kajákat csinál, de imádom. :D)
Rizses hús csirkeszívvel
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 50 dkg csirkeszív (tisztítás utáni súly)
- 1 liter alaplé (tegnap fedeztem fel a Sparban, hogy már itthon is kapható dobozos alaplé, ki is próbáltam)
- 35 dkg rizs
- 1 nagy szál póréhagyma
- só, őrölt fehérbors, provence-i fűszerkeverék ízlésünknek megfelelően
Elkészítés:
Kezdésnek tisztítsuk meg a szívet: a zsíros részt vágjuk le a tetejéről, majd húzzuk le róla a hártyát, amennyiben van rajta. A csirkemellet falatnyi darabokra, a póréhagymát félkarikákra vágjuk. Egy nagyobb lábosban kedvenc zsiradékunkból hevítsünk fel keveset, ezen kezdjük el dinsztelni a póréhagymát. Ha már kellemesen puhának érezzük, jöhet rá a mell és a szív, az előbbi fehéredésig pirítsuk őket. Közben fűszerezzük, majd öntsük fel 6 dl alaplével. Fedő alatt, takaréklángon főzzük egy órán át. A rizst alaposan mossuk át, az 1 óra leteltével adjuk a raguhoz és öntsük fel a maradék alaplével. Marad a takarékláng, 15-18 perc alatt kész lesz a rizs. Akkor jó, ha már csak minimális lé van rajta, ekkor keverjük át, zárjuk el alatta a gázt és hagyjuk negyed órát pihenni. Eddig mindig külön főztem ki a rizst és utána kevertem csak összes a húsos résszel, de ezután már csak így fogom készíteni. :D
Remélem tetszett a recept és elkészítitek majd! Jó étvágyat kívánok hozzá!
BenGa
Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!