Nagyon szeretem a padlizsánt, viszont ritkán jut csak eszembe, hogy meg is vásároljam. Tegnap nagyon szép darabokat találtam a piacon, vettem mellé egy kevés gombát, pulyka fehérapróhúst, így minden megvolt a parádés ebédhez.
Bár a padlizsán nem látszódik, az íze pompásan érződik. |
Gombás-padlizsános rizses hús
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka fehérapróhús (megtisztítva, falatnyi darabokra vágva)
- 75 dkg padlizsán (meghámozva, felkockázva)
- 40 dkg gomba (konzerv, átmosva, lecsepegtetve)
- 35 dkg rizs (hosszúszemű, "A" minőségű)
- 2 nagyobb fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- só, őrölt fehér bors, chilipehely, oregánó, fokhagymapor ízlés szerint
Elkészítés:
Egy lábosban kevés olajat hevítünk, ezen a hagymát 7-10 perc alatt megdinszteljük. Utána következik a hús pirítása fehéredésig, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük körülbelül 8 deciliter vízzel. Fedő alatt, alacsony lángon 35-45 percig főzzük. Amikor ez letelt, hozzáadjuk a gombát és a padlizsánt, illetve ekkor kerül bele az oregánó, fokhagymapor, chilipehely triumvirátusa. Ha a padlizsán kicsit összeesett, beleöntjük az előzőleg alaposan átmosott rizst és takaréklángon, fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük. Közben 1-2 alkalommal keverjük át, nehogy odakapjon az alja! :) Tálalás előtt érdemes várni legalább negyed órát.
Nem szeretem a pergős rizst, szerintem unalmas, ízetlen, sokkal jobban kedvelem, amikor olyan ragacsos, mint amilyen ebben a receptben lesz. Ha újramelegítitek majd, akkor lesz igazán feltűnő a különbség. Remélem tetszett a recept és elkészítitek majd, jó étvágyat kívánok hozzá! :)
BenGa
Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!