Tegnap csodálatos napom volt: a piacon normális áron hatalmas póréhagymákat lehetett kapni, a kedvenc baromfisomhoz időben jutottam el, így nem kapkodták el előlem a háztáji csirkemellet. Ezek mellé még sikerült az Alaplé Bárba is betérnem, ahol remek csirke alaplevet vettem. A sok jóságon felbuzdulva megleptem magam egy előnévnapi finomsággal. :D
Erről még véletlenül sem hiányzik a sajt. :P |
"Tejszínes" - póréhagymás csirkemell
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé (falatnyi darabokra vágva)
- 3 nagy, vaskos szál póréhagyma (megtisztítva, nem túl vastagon félkarikákra vágva)
- 250 ml rizs főzőkrém
- 1 liter csirke alaplé (vagy bármilyen alaplé, a lényeg, hogy ne sima víz legyen)
- só, őrölt színes bors, fokhagymapor, vöröshagymapor ízlés szerint (chilipehely opcionálisan)
Tipp a póréhagyma tisztításához: A tetejéről szedjük le azt a részt, amit nem fogunk felhasználni, majd vágjuk be olyan tíz centiméter hosszan, forgassunk rajta kilencven fokot, és ismét vágjuk be. Így biztosan minden földdarabkától megszabadulunk, miközben lemossuk. :)
Elkészítés:
Az általunk preferált zsiradékon dinszteljük meg a póréhagymát, majd adjuk hozzá a csirkemellet, melyet pirítsunk fehéredésig. Fűszerezzük be, öntsük fel az alaplével, majd dúsítsuk a főzőkrémmel. Forrás után félig lefedve, alacsony lángon főzzük körülbelül 30 percig. Érdemes figyelni rá, nehogy lekapjon az alja. :) Nem meglepő módon tészta szerintem az ideális köret mellé. ;P
Remélem tetszett a recept, és kipróbáljátok majd Ti is! Jó étvágyat kívánok hozzá!
BenGa
Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!