Szeretem a főzelékeket, mégis ritkán készítek. A karfiol egyik nagy kedvencem, úgyhogy amikor a piacon megláttam, mennyire szép darabok vannak, muszáj volt egyet vennem.
Pulykafasírttal ettem, de magában is megállja a helyét. |
Kókusztejes karfiolfőzelék
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol (kisebb rózsákra szedve, nálam tisztítás után két kiló lett)
- 800 ml kókusztej
- só, őrölt tarkabors, őrölt szerecsendió, fokhagymapor ízlés szerint
Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban a karfiolt odatesszük fél mokkáskanál szódabikarbónával, majd forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha ez megvan, a vizet leöntjük róla, majd felöntjük a kókusztejjel, illetve annyi friss vízzel, amennyi épp ellepi. Befűszerezzük, és alacsony lángon körülbelül 10-15 perc alatt készre főzzük.
Remélem kipróbáljátok majd ezt a receptet, nekem kifejezetten ízlett. :) Jó étvágyat kívánok hozzá!
BenGa
Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!