5/25/2022

Kókusztejes karfiolfőzelék

    Szeretem a főzelékeket, mégis ritkán készítek. A karfiol egyik nagy kedvencem, úgyhogy amikor a piacon megláttam, mennyire szép darabok vannak, muszáj volt egyet vennem. 

Kókusztejes karfiolfőzelék
Pulykafasírttal ettem, de magában is megállja a helyét.

Kókusztejes karfiolfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol (kisebb rózsákra szedve, nálam tisztítás után két kiló lett)
  • 800 ml kókusztej
  • só, őrölt tarkabors, őrölt szerecsendió, fokhagymapor ízlés szerint


Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban a karfiolt odatesszük fél mokkáskanál szódabikarbónával, majd forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha ez megvan, a vizet leöntjük róla, majd felöntjük a kókusztejjel, illetve annyi friss vízzel, amennyi épp ellepi. Befűszerezzük, és alacsony lángon körülbelül 10-15 perc alatt készre főzzük.

Remélem kipróbáljátok majd ezt a receptet, nekem kifejezetten ízlett. :) Jó étvágyat kívánok hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!