6/21/2022

A Metropolis Media harmadik negyedéves várható megjelenései

A kiadó nem titkoltan szívem egyik csücske, így nagy örömmel mutatom be a következő pár bekezdésben, hogy mire is számíthattok tőlük a harmadik negyedév során. Rengeteg izgalmas kötet várható, ezt garantálhatom! :) A fülszövegek, bemutatók nem a hivatalos, könyvre kerülő verziók, ezeket én igyekeztem legjobb tudásom szerint fordítani. :)

Cooke: A világítótorony boszorkái

C. J. Cooke: A világítótorony boszorkányai

Az írónőnek ez lesz az első könyve, ami magyarul is megjelenik. A történetben egy távol eső skót szigettel ismerkedhetünk meg, ahol egy világítótorony áll. Különös dolgok történtek ezen a helyen, az egész boszorkányüldözéssel kezdődött. Évszázadokkal később emberek tűnnek el rejtélyes módon. Véletlen lenne, vagy egy átok?
   Liv Stay három lányával érkezik a szigetre, miközben otthont keres a családjának. Nem hisz a boszorkányokban, a babonákban és még a rossz előjelek is hidegen hagyják. Hónapokkal később viszont csak a lánya, Luna marad életben közülük.
   20 évvel később Luna visszatér a szigetre, és csak rajta áll, kideríti-e, mi történt szeretteivel...

   A fülszöveg alapján várom a megjelenését, az év egyik legjobb thrillere lehet.


Indrek Hargla: Melchior és a tallinni krónika

Indrek Hargla: Melchior és a tallinni krónika

A sorozat az ötödik résszel folytatódik. Bevallom én csak annyit tudok róla, hogy a történetek a történelmi krimik és a kalandregények elemeivel rendelkeznek, ez alapján pedig ígéretesnek hangzik. Igyekszem mielőbb pótolni a köteteket.

Idén (2022) bemutatták az első kötet cselekményét feldolgozó egész estés mozifilmet, mely jövő tavasszal Magyarországon is vetítésre kerül az Észt Hét keretében. Link a filmhez: https://www.imdb.com/title/tt13332268/


Maria José Ferrada  –  Kramp – avagy hogyan tégy rendet a világegyetemben

Maria José Ferrada: Kramp – avagy hogyan tégy rendet a világegyetemben

A chilei írónő felnőtteknek szánt regénye 2017-ben jelent meg először. Rengeteg díjat nyert, köztük Chile három legfontosabb irodalmi díját. A történet egy fiatal lányról szól, aki elkíséri utazóügynök édesapját, és az emberekről, akikkel útközben találkoznak. Ferrada önéletrajzi regénynek titulálja könyvét, hiszen nagyrészt a gyerekkorából merített az íráshoz, az ő édesapja is utazóügynök volt.

A koncepció számomra érdekes, biztosan elolvasom majd ezt a könyvet is.

Ha minden jól megy, szeptemberben lesz a könyvnek egy bemutatója, amit a kiadó a Cervantes Intézettel és a chilei nagykövetséggel közösen szervez meg. Részletek értelemszerűen később. :)

 

 

Ezek voltak azok a kötetek, melyek már fix címmel és borítóval rendelkeznek, most jöjjenek azok, amik még csak angol formájukban leledzenek.


 

Gert Nygardshaug: Mengele Zoo

A történetben Minoval ismerkedhetünk meg, aki egy latin-amerikai kis faluban látta meg a napvilágot. A megélhetéshez édesapjával ritka lepkékre vadásznak. Közösségüket egy nagyobb olajcég folyamatosan zaklatja, mivel azok fel szeretnék fedezni a környék természeti kincseit.
    Mino egy nap arra tér haza, hogy a családját és barátait lemészárolták. Egyedül vág neki az esőerdő ismeretlen részeinek. Utazása során rátalál Isidoro, egy mágus, aki befogadja és felneveli őt.
   Évekkel később Mino beiratkozik az egyetemre, ahol biológiát és ökofilozófiát tanul. Szövetségesekre talál és létrehozzák a Mariposa mozgalmat, melynek célja a világ figyelmét felhívni a természet pusztulására, amit a nemzetközi cégek idéznek elő.

   Engem felcsigázott ez az eredetileg 1989-ben megjelent regény, melynek fő témai a leírás alapján leginkább a környezetvédelem és az imperializmus lesz, jó nagy adag filozófiával megspékelve. Izgalmas!




Guy Morphus: Five minds

Egészen frissnek mondható a kötet, hiszen tavaly jelent meg külföldön. Ha minden igaz, ez egy érdekes sci-fi-thriller kombináció lesz, ahol az emberek élettartamát szabályozzák, de ha vállalják, hogy egy testben többen éljenek, akkor kikerülnek a korlátozás alól. Egy ilyen kommuna sorsát követhetjük végig a történetben. Nagyon várom!

 

Becky Chambers:  Long way to a small angry planet

 

Becky Chambers: The Long Way to a Small, Angry planet

Ez pedig egy vérbeli sci-finek ígérkezik, a 'Wayfarers' sorozat nyitódarabja. Érdekessége, hogy a szerzőnő eredetileg  Kickstarteren gyűjtött pénzt a kiadásához még 2012-ben, 2013-ban befejezte a történetet, végül 2015-ben egy rendes kiadó, a Hodder & Stoughton megjelentette a kötetet. 

    A sorozatban egy csapat életét kísérhetjük figyelemmel, akik féreglyukakon keresztül utazzák be az űrt, és minden részben egy-egy szereplőt ismerhetünk meg majd közelebbről.

Ezek a megjelenések várhatóak, ha esetleg lesz még cím, vagy valamelyikhez meglesz a hivatalos magyar fordítás, frissítem a posztot. Nektek mely kötetek lehetnek érdekesek? Van, amelyiknek már most várjátok a megjelenését? :)

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!