1/04/2022

[Fogások a kamrából] Húsos tócsni

 Most, hogy bejglihajóinkon sikeresen átkeltünk a Töltött káposzták tengerén, s kikötöttünk a Lencse-szigeteken, ideje visszatérni a hétköznapibb receptekhez. Ezekben a bejegyzésekben igyekszem inspirációt adni ahhoz, hogy bátran használjuk az otthoni készleteket, úgy gondolom az elkövetkezendő időszakban szükség lesz erre. Nagy kedvencem a tócsni, rengeteg verzióját szoktam készíteni, ezeket szép sorjában majd felteszem. :) A recepthez nálam a húson kívül minden megtalálható volt a konyhában.

 

Húsos tócsni

Húsos tócsni

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli (a reszelő nagy lyukú részén reszelve)
  • 25 dkg répa (szintén)
  • 3 közepes fej hagyma (ez pedig a kis lyukún)
  • 50 dkg darált hús
  • 2-3 L-es tojás
  • gluténmentes liszt (általában 2-3 púpos evőkanál elég)
  • 1 csomag sütőpor (ez segít, hogy belül olyan felhőszerű finomság legyen)
  • só, fűszerek ízlésünknek megfelelően (nálam őrölt fekete bors, szerecsendió, majoranna)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy nagyobb keverőtálba helyezzük az előzőleg előkészített zöldségeket, majd besózzuk őket, 15 percig állni hagyjuk. Ha ez letelt, kinyomkodjuk őket, a lé háromnegyedét kiöntjük. Az edénybe helyezzük a többi hozzávalót, jó alaposan összekeverjük. A masszánk akkor jó, ha se nem túl híg, se nem túl tömör. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat (kb. 170 fok), majd egy nagyobb kanál segítségével adagoljuk bele a keverékünket, melyet érdemes elegyengetni, amikor már az olajban fürdőzik. Süssük mindkét oldalát aranybarnára. Kínálhatunk mellé mártogatóst, majonézt, mustárt, de tőlem még az sem idegen, hogy egy szelet felvágottat teszek a tetejére. :D

Remélem tetszett a recept, és elkészítitek majd, kíváncsi vagyok, hogy Nektek hogyan sikerült! Jó étvágyat kívánok hozzá! 

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!