2/09/2022

[Fogások a kamrából] HBB tészta

   Az elnevezés akár a Hobo Blues Bandet is takarhatná, de jelen esetben a hús-brokkoli-borsó triumvirátusát jelöli. A fűszerezésének hála nem hiányzik majd belőle se a tejszín, se a paradicsomszósz. A legjobb, ha friss brokkolit használunk az elkészítéséhez, most például a Lidlben egészen jó áron lehet kapni. 

Húsos-brokkolis-borsós tészta
Nem muszáj tésztával enni, a ragu rizs mellé is tökéletes!

HBB tészta

Hozzávalók:

  • 1 nagy szál póréhagyma (felkarikázva)
  • 2 közepes fej vöröshagyma (félfőre vágva)
  • 75 dkg darált hús (főzés előtt legalább két órával vegyük ki a hűtőből)
  • 50 dkg brokkoli (nyugodtan használjuk fel a szárát is, pucolás után ugyanúgy ehető; a nagyobb rózsákat felezzük, negyedeljük)
  • 25 dkg mirelit borsó
  • só, őrölt fehérbors, cayenne bors (ezzel óvatosan, lepirítva brutál erős tud lenni, ha sokat teszünk bele), szárított metélőhagyma, fokhagymapor/fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymákat kevés olajon megdinszteljük. Amikor már jónak érezzük, adjuk hozzá a darált húst és nagy lángon kezdjük el pirítani. Fűszerezzük be, majd ha a hús kifehéredett, öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi (körülbelül 7-8 deciliter). Fedő alatt, takaréklángon főzzük 45 percig, majd keverjük bele a brokkolit és a borsót. Amennyiben kevésnek érezzük a folyadékot alatta, nyugodtan öntsük még hozzá 1-2 decit. A zöldségekkel további 10-15 percig főzzük. A tésztát készítsük el a csomagoláson írtaknak megfelelően, és keverjük bele a kész raguba. Tálalhatunk!

A lepirított cayenne borstól lett ilyen rozsdabarna színe, egészen jól áll neki. :D Nagyon jó íze van, szerintem így még akár a finnyásabb gyerekek is megeszik a brokkolit. Persze ha kicsiknek készítjük, a csípőset hagyjuk ki belőle. :) Remélem tetszett a recept és elkészítitek majd, jó étvágyat kívánok hozzá! 

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!