3/15/2022

Rakott karfiol BenGa módra

   Az utóbbi időben nagyon vágytam már egy jó rakott bármire, de sajnos sajt és tejföl nélkül nem az igazi. Eszembe jutott, hogy mi lenne, ha az előbbi említett alapanyagokat szimplán lecserélném rizs főzőkrémre? Így született ez a szerintem nagyon jó fogás.

Rakott karfiol BenGa módra
A mélyhűtőben árválkodó maradék zöldségeket is felhasználhatjuk hozzá.

Rakott karfiol BenGa módra

Hozzávalók:

  • Egy méretes (kb másfél-két kg) karfiol (kisebb-nagyobb rózsákra szedve)
  • 25-30 dkg kelbimbó (mirelit)
  • 1 kg sovány darált hús
  • 40 dkg rizs
  • 2 nagy fej fehérhagyma (apróra kockázva)
  • 750 ml rizs főzőkrém
  • só, bors, őrölt szerecsendió, majoranna, fokhagymapor ízlés szerint


Elkészítés:

A hagymát kevés zsiradékon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a húst, melyet fehéredésig pirítunk. Ezután fűszerezzük, öntsük fel 5-7 dl vízzel és fedő alatt főzzük 30 percen át. A rizst készítsük el az általunk kedvelt módon, a zöldségeket főzzük elő 6-8 perc alatt. Amikor mindennel készen vagyunk, jöhet az összerakás! Egy tepsit vékonyan olajozzunk ki, szórjuk meg burgonyapehellyel (kiválóan helyettesíti a zsemlemorzsát). A rizs főzőkrémet sózzuk, borsozzuk és hintsük meg szerecsendióval (nálam kicsit ez megcsúszott, ezért tűnik szürkés-barnásnak a teteje). Alulra kerüljön az előzőleg összekevert hús a rizzsel, erre jöjjenek a zöldségek, majd a rizs főzőkrémes massza. Előmelegített, 170 fokos sütőben 30 perc alatt süssük készre! Jó étvágyat kívánok hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!