10/05/2021

[Értékelés] Christina Henry: Piros

 Kezdjünk két jó hírrel! 1) Túlestem a műtéten, úgyhogy mostantól aktívabb lesz a blog is. 2) A Galaktikának hála időről-időre hozok majd 1-1 könyvet a Metropolis Media kínálatából, fogadjátok szeretettel majd ezeket a könyveket. Ezúton is köszönöm nekik a lehetőséget és a bizalmat! :) 

Elsőként egy retellingre/újragondolásra esett a választásom, ami a Piros címet viseli. Ebben a műben a klasszikus Piroska és a farkas történet van posztapokaliptikus környezetbe ültetve. A sötét hangulat már az első percekben elkísér minket, úgyhogy öveket becsatolni! 


Metropolis Media, 2021, 259 oldal, puhatáblás  

A borító egyből magára vonzza a szemet, viszont a fényes fólia nem volt jó választás, nagyon nehéz úgy fotózni, hogy ne tükröződjön (vagy csak én vagyok béna hozzá :D). Egy aprócska hibája van még, az pedig az, hogy elég könnyen "deformálódik" , ha csak öt percig marad meghajlítva, úgy is marad. Ezeket leszámítva rendben van a többi, ügyes munka. 

Christina Henrynek ez az első magyarul megjelent könyve, a horror és a dark fantasy műfajaiban szokott alkotni. Írói stílusa könnyen befogadható, egészen jól teremti meg a hangulatot, szerencsére a fantiziája sem akad meg a klisés dolgoknál. Ha esetleg mégis egy ilyenhez nyúlt, bátran egészítette ki saját ötleteivel. Számomra az eleje kicsit nyögvenyelős volt, soknak éreztem a felvezetést, de ez kellett, hogy jobban a főszereplőre, Pirosra tudjunk hangolódni. Ha már Piros... Személyében egy vagány, intelligens huszonévest ismerhetünk meg, aki az általa kedvelt horrorjai alapján próbál túlélni ebben a vírus által sújtott világban. (Nem, ez nem egy Covidra épülő könyv, hála az égnek.) Érdekes megfigyelni, hogyan lesz belőle fiatal felnőttből egy fokkal érettebb ember, illetve hogyan kezeli a viszontagságokat úgy, hogy a műlába miatt kisebb hátránnyal indul neki az egésznek. Szerethető karakter. :)

Összességében egy könnyen fogyasztható, minden korosztály számára élvezhető műről van szó, amit bátran tudok ajánlani. :) Amennyiben felkeltette az érdeklődésetek, itt tudjátok megvásárolni.

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!