11/18/2021

[Csirkemell szerelem] Ötletek hétvégi ebédekhez IV.

 Ez egyike azon recepteknek, amik csak úgy kipattannak a fejemből, és addig tesztelem, amíg jónak nem ítélem. Viszonylag hamar elkészül, szerintem még a finnyásabb szeretteink elismerését is bezsebelhetjük vele! ;)

Kínálhatunk mellé kókuszjoghurtos mártogatóst.

Provence-i csirkekorongok sokhagymás tört burgonyával

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 1 kg darált csirkemell (ha a piacon szeret minket a csirkésünk, gond nélkül megoldja a darálást)
  • só, bors, fokhagymapor, vöröshagymapor ízlés szerint, illetve provence-i fűszerkeverék (ezzel csak csínján, ha sokat használunk, nagyon tolakodó lesz az étel íze)
  • 1 db XL-es tojás
  • gluténmentes zsemlemorzsa (nálam ez most Cornito, ebben legalább nincs űtifűmaghéj...)

A tört burgonyához:

  • 1,5-2 kg burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 2-2 közepes fej lila-, illetve vöröshagyma

Kezdésnek keverjük be a korongok alapját: a hozzávalókat tegyük egy nagyobb tálba, egyelőre még a zsemlemorzsa nélkül. Amennyiben nagyon lazának érezzük, fokozatosan adagoljuk hozzá a morzsát, végeredményben egy könnyen formázható masszát kell kapnunk. Ezután korongokat készítünk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában. Közepes lángon, olyan 170 fokos olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Fantasztikus illatok fognak a konyhában keringeni, nehéz lesz megállni, hogy ne álljunk neki egyből falatozni... :D

A tört burgonyához nagyobb darabokra vágjuk a hagymákat, hogy a végén látszódjanak az elkészült köretben. A krumplit kockázzuk fel, 25 perc alatt sós vízben főzzük készre. Az átlagosnál kicsivel több olajon pirítsuk meg a hagymákat folyamatos kevergetés mellett. Amikor már szép színük kezd lenni, hozzáadhatjuk a burgonyát, ezzel pirítsuk tovább. Nekem már az összeforgatás közben remekül összetört a burgonya, külön "beavatkozást" nem igényelt. :D Bátran sózhatjuk.

Nincs más hátra, csak a tálalás, szerintem illik mellé valamilyen mártogatós, esetleg savanyúság. :) Remélem kipróbáljátok a receptet, és elnyeri a tetszéseteket. Az elkészült ételről várom a fotókat! ;) Jó étvágyat kívánok!

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!