11/15/2021

[Recept] Mustáros sertéscomb (GM, TM)

 Ma hazafelé beugrottam a henteshez, aki a Muzsikus cigányok parkja és a Kálvária tér között található meg, majdhogynem félúton. Vacilláltam, hogy a rengeteg szép áruból mit válasszak, végül a sertéscombon akadt meg a szemem... Régen láttam ennyire jó árut, nem volt kérdés, jön velem haza. Ehhez kapcsolódva jöjjön is a recept!

Tán még egy kis savanyúság nem lenne mellé rossz...

Mustáros sertéscomb

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál mustár (dijoni lenne a legjobb, de mostanság sajnos sehol sem látok...)
  • 250 ml rizstejszín
  • só, bors, majoranna, fokhagyma-granulátum ízlés szerint
  • 50 dkg gluténmentes tészta (jelen esetben Tesco saját márkás mentes penne)

 Kicsit bővebben a gluténmentes tésztákról. Három abszolút kedvencem van, ezeket bármikor nyugodt szívvel tudom ajánlani: Tesco saját márkás (Free from), Risolino, Spar saját márkás (Free from). Mindhárom ízre és állagra is tökéletes számomra; áruk a többi, rendes tésztára hajazó menteshez képest egészen jó. A Risolinonál külön ki kell emelni, bár csak 30 dkg van egy csomagban, ha szószos ételhez használjuk, akkor kb a duplájára tud dagadni, ha összekeverjük a szósszal. Nektek melyik tészta a kedvencetek, és miért? :)

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd egy nagy lábosban kevés olajon elkezdjük megdinsztelni. Körülbelül 10 perc után hozzáadjuk az 1x1 centis kockákra darabolt sertéscombot, fehéredésig pirítjuk. Amennyiben levet eresztett, akkor azt főzzük el róla erős lángon, ezután fűszerezzük be, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Forrás után adjuk hozzá a 3 evőkanál mustárt, és alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük (ez körülbelül egy-másfél óra). Félidőben ne felejtsük el hozzáadni a rizstejszínt, ezzel kicsit lágyítjuk az ízeket, ha netán túl erős lenne a mustárunk. :) A tésztát készítsük el a leírásnak megfelelően, szűrjük le. Amint a hús elkészült, borítsuk bele a tésztát, és tálalásig várjunk legalább negyed órát, hogy össze tudjanak barátkozni. Jó étvágyat kívánok hozzá, remélem ízleni fog! Crohn-os sorstársaim egyéni toleranciájukat figyelembe véve, passzív időszakban próbálják ki a receptet!

Ha elkészítitek, szívesen megnézem a képeket róla. ;)

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!