1/22/2022

Ötletek hétvégi ebédekhez IX. - Resztelt csirkemáj

  A máj egyike azon ételeknek, mely megosztja az embereket. Én személy szerint imádom, de sajnos nem fogyasztom olyan gyakran, mint kellene. Ti ne essetek ebbe a hibába, egyétek sokszor és egy adandó alkalommal készítsétek el ezen a módon, ahogy én szoktam. :)

Resztelt csirkemáj
Tudom, krumpli lenne az ideális köret, de a rizibizi mostanság a MINDEN!

Resztelt csirkemáj

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj (megtisztítva, nagyobb darabok felezve)
  • 3-4 nagy fej vöröshagyma (félfőre vágva)
  • 4 ducibb gerezd fokhagyma (vékonyan felszeletelve)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2-3 kissé púpozott evőkanál kacsa- vagy libazsír (a hűtőből vettem ki, szilárd állapotban könnyen szedek belőle púposan :D)
  • só, őrölt fehérbors (ezzel azért csak óvatosan), majoranna ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem


Elkészítés:

Kedvenc lábasunkban hevítsük fel a zsírt, majd tegyük bele a vöröshagymát, melyet aranysárgára pirítunk. Ekkor jöhet mellé a fokhagyma és a paradicsompüré, ezekkel tovább pirítjuk egészen addig, amíg a pürének nem lesz rozsdabarna színe. Ezután rátesszük a májat, amikor mindenhol egyenletesen kifehéredett, jöhetnek a fűszerek és 4 dl vízzel felöntjük. Forrás után vegyük le alatta a lángot takarékra, fedjük le, és főzzük 15 percig. Mielőtt elzárnánk, adjuk hozzá az előzőleg feldarabolt petrezselymet, alaposan keverjük vele össze. További 10 percig hagyjuk még "pihenni", utána tálalhatunk!

Nem tudom mit is fűzhetnék hozzá a végére: nagyon kevés alapanyagból mesés fogást lehet összehozni. Konkrétan gyorsabban elkészült, mint maga a köret. :D Remélem elnyeri a tetszésetek, jó étvágyat hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!