1/19/2022

Póréhagymás krumpliragu (GM, TM)

  Sokszor nálam is eljön a pillanat, amikor sok(k)nak érzem azt a rengeteg húst, amit elfogyasztok hétről-hétre. Ilyenkor szívesen eszek különféle főzelékeket vagy éppenséggel ezt a póréhagymás krumpliragut, melynek alapötletét a Street Kitchen egyik receptje adta. Csak lecseréltem benne az alapanyagok tejes részét, hogy illeszkedjen a tejmentes diétámhoz. :) Külföldön is kedvelik ezt a kombinációt, ők leginkább levest készítenek belőle. Egyáltalán nem bonyolult, kevés alapanyag kell hozzá és hamar elkészül.

Póréhagymás krumpliragu
Friss kenyérrel is nagyon jó!

Póréhagymás krumpliragu

Hozzávalók:

  • 3 nagy szál póréhagyma (megtisztítva, félkarikákra szeletelve)
  • 1,2 kg krumpli (egyforma darabokra vágva)
  • 1 liter víz/alaplé
  • 500 ml rizsfőzőkrém
  • só, bors, fokhagymapor, majoranna, őrölt szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:

Kedvenc lábasunkban nagy lángon hevítsünk fel kevés olajat, ezen dinszteljük meg a póréhagymát. Amikor már kellően puha és kellemes illata belengi a konyhát, adjuk hozzá a krumplit, majd öntsük fel a főzőkrémmel és nagyjából 1 liter vízzel. Fűszerezzük, forrás után alacsonyabb lángon, fedő nélkül rotyogtassuk addig, amíg a szósz kicsit besűrűsödik és a krumpli megfő. Amint ez kész, tálalhatunk is!

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem írok a fűszerekhez pontos mértékegységet. Erre nagyon egyszerű a válasz, szemre adagolom általában őket, plusz sokszor kóstolom az ételt, hogy pótolni tudjam ami hiányzik. Nem mellesleg nem hiszek abban, hogy a fix mennyiségek célravezetőek lennének, szeretek kísérletezni. :)

Remélem kipróbáljátok majd a receptet!! Jó étvágyat kívánok hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!