2/01/2022

[Fogások a kamrából] Kelbimbós pulykaragu

   Az utóbbi időben nagy köztünk a szerelem a pulykamedalionnal. Árban sokkal jobban megéri, mint például a csirkemell filéje (csak 1300 forint/kg), nem igényel sok időt az előkészítése és remek íze van. Ebben a receptben a fagyasztóban szomorkodó mirelit kelbimbóval házasítottam, amit pár hete a Lidlben sikerült jó áron beszerezni (Éljenek az XL hetek! :D). Szóval erről a fogásról elmondható, hogy nem is drága, nem igényel nagy odafigyelést, mégis mindenki szedni akar majd belőle még egy tányérral.

Kelbimbós pulykaragu


Kelbimbós pulykaragu

Hozzávalók:

  • 1 nagy szál póréhagyma (megtisztítva, felkarikázva)
  • 1 kg pulykamedalion (szobahőmérsékletű, megtisztított, falatnyi darabokra vágva)
  • 50-75 dkg mirelit kelbimbó
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só, fűszerek: hagymapor, fehérbors, majoranna, lestyánlevél ízlés szerint

 

Elkészítés:

A szokásos módon egy megfelelő méretű lábosban olajat hevítünk, ezen kezdjük a póréhagymát megfonnyasztani. Nyugodtan sózzuk, hamarabb puhul meg. Amikor már remek illata és színe van, akkor adjuk hozzá a pulykát, melyet fehéredésig pirítunk. Következnek a fűszerek, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, alacsony lángon főzzük addig, amíg a hús nem lesz puha (háromnegyed-egy óra alatt ez megtörténik, de nagyban függ a hús korától is). A főzési idő vége előtt olyan negyed órával adjuk hozzá a kelbimbót és a vékony szeletekre felvágott fokhagymát. Amikor a zöldség is megfőtt, az étel elkészült, tálalhatunk! Köretnek én most Risolino rizstésztát ettem hozzá, szeretem az elkészült ételbe belekeverni, nagyon jól magába szívja a szaftot.

Remélem a recept elnyerte a tetszésetek és elkészítitek majd! Várom róla a fotókat! ;) Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

BenGa


Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!