3/10/2022

Ötletek hétvégi ebédekhez XI. - Hagymás-kukoricás pulyka fusillivel

   Tegnap valami kifejezetten ízletesre vágytam, így jutott eszembe ez a recept. Nem kell hozzá túlságosan sok alapanyag, és viszonylag hamar el is készül, így remélem minél többen kipróbáljátok majd! :)

Hagymás-kukoricás pulyka fusillivel
Kiváló ebéd a borongós napokhoz! (saját kép)

Hagymás-kukoricás pulyka fusillivel

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamedalion (falatnyi darabokra vágva)
  • 2 nagyobb póréhagyma (nem túl vastagon felkarikázva)
  • 3 szál lila újhagyma (szintén karikázva)
  • 450 gr mirelit szuperédes kukorica
  • 500 ml Alpro rizs főzőkrém
  • 600 gr Risolino fusilli
  • só, bors, fokhagymapor, vöröshagymapor, metélőhagyma, szerecsendió ízlés szerint


Elkészítés:

A hagymákat kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, melyet fehéredésig pirítunk. Ezután fűszerezzük, belekeverjük a kukoricát és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fedő alatt fél óráig főzzük alacsony lángon. Ha letelt a 30 perc, öntsük hozzá a főzőkrémet, ízesítjük még, ha valamit hiányolunk belőle. Félig lefedve még 30 percig főzzük. Közben a tésztát a csomagoláson leírtak szerint főzzük ki. Házasítsuk őket, ha mindkettő elkészült, tálalás előtt negyed órát pihentessük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!