3/31/2022

Ötletek hétvégi ebédekhez XII. - Tavaszias rizses hús pulykából

    A múltkori sárgaborsó-főzelék után szükségem volt valami könnyedebb fogásra. A rizses hús mindig jó választás ilyenkor, hiszen végtelen variációban el lehet készíteni, ezáltal soha nem fogunk ráunni. A mai a tavasz érkezését ünnepli. Egy lábost használtam csak a főzés során, mosogatni se kell utána sokat.  :)

Tavaszias rizses hús pulykából
Hammnyamm. :)

Tavaszias rizses hús pulykából

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulyka vörösapróhús (falatnyi darabokra vágva)
  • 50 dkg sárgarépa (apróbb kockákra vágva)
  • 2 nagy fej karalábé (körülbelül 1x1 centis kockákra vágva, de igazándiból nincs jelentősége :D)
  • 2 nagy fej fehérhagyma (félfőre vágva, vagy apróra kockázva :D)
  • 30 dkg mirelit zsenge zöldborsó
  • 35 dkg rizs (alaposan átmosva, lecsepegtetve)
  • só, őrölt bors, fokhagymapor, vöröshagymapor, majoranna, metélőhagyma ízlés szerint


Elkészítés:

Egy lábosban olajat hevítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymát és a sárgarépát. Amikor már megfelelőnek érezzük, hozzáadjuk a pulykát, amit alaposan körbepirítunk. Fűszerezzük, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi a rizs mennyiségének főzéséhez szükséges lenne. Én mindig egy mérőkancsóba teszem a rizst, ennek megfelelően tudom megnézni, hogy mennyi folyadékot igényel majd. Fedő alatt, alacsony lángon főzzük körülbelül 45 percig. Ezután rakjuk bele a zöldborsót és a karalábét, ezekkel főzzük további 15 percig. Ha ez is kész, jöhet a rizs, alaposan belekeverjük a raguba, illetve pótoljuk a folyadékot, amennyiben szükségesnek érezzük. Én általában ilyenkor átteszem a legkisebb gázrózsára, hogy még véletlenül se kapjon oda. Miután megfőtt a rizs (nagyjából 15-20 perc), akkor még hagyjuk ugyanennyi idő pihenni, majd tálalhatunk! :)

Remélem elnyerte a tetszéseteket a recept, és kipróbáljátok majd! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

BenGa

 Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!