4/19/2022

A húsvéti sonka feltámadása: Sonkás-csicseriborsós egytál

    Vége a húsvétnak, de a sonka maradéka még ott szomorkodik a hűtőben? Semmi gond, ezzel a recepttel megmenthetjük! Nem kell mellé sok alapanyag, mégis egy kiadós főételt varázsolhatunk az ünnep sztárjából.

Sonkás-csicseriborsós egytál
Kínálhatunk mellé savanyút, de az se idegen tőle, ha a tetejére egy kis majonézt nyomunk.

Sonkás-csicseriborsós egytál

Hozzávalók:

  • kb. 850 gr füstölt sonka (nálam ez most pulykacombsonka volt; 1x1 centis kockákra vágva)
  • 450 gr csicseriborsó (konzerv, alaposan átmosva, lecsepegtetve)
  • 3 közepes fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 400 gr rizs (alaposan átmosva, lecsepegtetve)
  • 800-900 ml alaplé (Ez lehet a sonka főzőleve, vagy korábbról megmaradt alaplé, a lényeg, hogy semmiképp sem sima víz.)
  • só (ezzel nagyon óvatosan, valószínűleg nem is kell majd), fokhagymapor, csilipehely, metélőhagyma, petrezselyem ízlés szerint


Elkészítés:

Egy megfelelő méretű lábosban magas lángon megdinszteljük a hagymát. Ezután jöhet bele a sonka, amit alaposan körbepirítunk. Ne ijedjünk meg, ha kicsit odakap, az a pörzs csak jót fog tenni az ételünknek. Ha ezzel is készen vagyunk, hozzáadjuk a rizst és a csicseriborsót, befűszerezzük, felöntjük az alaplével. Forrás után lefedve, alacsony lángon főzzük készre, ez körülbelül 15-20 percet vesz majd igénybe. Amint ez megvan, adjuk hozzá a metélőhagymát és a petrezselymet, alaposan keverjük át egy villával. Tálalás előtt hagyjuk állni egy kicsit. Remélem kipróbáljátok majd ezt az ételt, jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Ha marad nálatok a húsvéti sonkából, Ti hogyan mentitek meg? Jöhetnek a kommentek, akár képekkel illusztrálva! ;)

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!