4/10/2022

Ötletek hétvégi ebédekhez XIII. - Mustárban pácolt sertéscomb hagymás tört burgonyával

    A mostani recept tipikusan olyan, aminek legszívesebben hétvégén áll neki az ember. Kicsit időigényesebb, mint az eddig feltöltött ételek, cserébe pompás lakomában lesz részünk, ha elkészítjük. Lássuk mi kell hozzá!

Mustárban pácolt sertéscomb hagymás tört burgonyával
Ne felejtsük el meglocsolni a SZAFTTAL! :3

Mustárban pácolt sertéscomb hagymás tört burgonyával

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 1,5 kg sertéscomb (1 centi vastag szeletekre felvágva)
  • 3 púpos evőkanál német mustár
  • 2-3 púpos evőkanál magos dijoni mustár
  • 6 duci gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • frissen őrölt színes bors
  • 1-1,5 dl olaj

A tört burgonyához:

  • 2,5 kg főzni való burgonya
  • 5 nagyobb fej vöröshagyma
  • só, őrölt bors ízlés szerint


Elkészítés:

Egy nagyobb falú edényben a pác hozzávalóit keverjük el, majd tegyük bele a húst, alaposan forgassuk meg benne. (Figyeljünk oda, hogy a pác mindenhol érje a szeleteket!) Frissen tartó fóliával fedjük le, majd pácoljuk egy éjszakán át a hűtőben. Másnap első körben egy serpenyőben süssünk kérget a húsok mindkét oldalán, ezután tegyük bele őket egy nagy tepsibe. A megmaradt pácot melegítsük fel a serpenyőben 2-3 dl víz társaságában, majd szűrőn át öntsük a húsokra. Előmelegített, 160-170 fokos sütőben süssük a húst alufóliával lefedve mindaddig, amíg vajpuha nem lesz. A folyadékot folyamatosan pótoljuk alatta.

A burgonyát közepes kockákra vágva főzzük meg enyhén sós vízben 30-40 perc alatt. A kisebb kockákra felvágott hagymát 2-3 evőkanál olajon dinszteljük addig, amíg kellemes színt nem kap. Ha ez kész, az előzőleg leszűrt burgonyára öntjük, alaposan összekeverjük, majd egy krumplinyomóval, vagy villával kicsit megtörjük. Forrón tálaljuk a hús társaságában.

Azt hiszem többször el kell készítenem ezt a fogást, nem tudok betelni az ízével. :) Ti szeretitek a pácolt húsokat? Remélem elkészítetek majd, jó étvágyat kívánok hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!