6/29/2022

[Csirkemell szerelem] "Mexikói" csirkeragu kölessel

Tagadhatatlanul megérkezett a nyár. Ilyenkor nehezebben vesszük rá magunkat a főzésre, pedig enni muszáj. Ez a recept 30, maximum 40 perc alatt elkészül, nem kell mellette őrködni, úgyhogy remek választás lehet egy nyári napra. Miért "mexikói"? Szimplán a zöldségkeverék miatt, illetve a csípőssége okán. :D

"Mexikói" csirke
Bármilyen körettel finom. :)

"Mexikói" csirkeragu kölessel

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell (falatnyi darabokra vágva)
  • 3 közepes fej vöröshagyma (félfőre vágva)
  • 50 dkg mexikói zöldségkeverék
  • só, őrölt tarkabors, fokhagymapor, majoranna, őrölt chilipehely ízlés szerint
  • 40 dkg köles


Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban kevés olajat hevítünk, ezen megdinszteljük a vöröshagymát. Amint ez megvan, jöhet bele a csirkemell, ezt fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük be, adjuk hozzá a zöldségkeveréket, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fedő alatt, takaréklángon főzzük 20-30 percig (amíg a csirke "omlósz" nem lesz).
A kölest alaposan mossuk át, csepegtessük le. Szintén kevés olajon pirítsuk meg, ezután öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Takaréklángon főzzük 7-10 percig, ha szükséges, pótoljuk a vizet alatta.

Remélem tetszett a recept és alkalomadtán elkészítitek! Jó étvágyat hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!