3/25/2021

A csirke találkozása a bébikukoricával

 Igen, ismét egy csirkés recept következik, de ha akarjuk, használhatunk helyette pulykamellet, esetleg sertéscombot is. Mindkettővel működni fog.

Bébikukoricás csirke
Rizzsel az igazi!

Bébikukoricás csirke

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 20-25 dkg bébikukorica, levével együtt (a legjobb, ha ezt a piacról szerezzük be)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 duci gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • kukoricakeményítő

Elkészítés:

Az elején mindent készítsünk elő, hogy ne közben kelljen kapkodnunk: a hagymát apró kockákra, míg a csirkét, bébikukoricát falatnyi darabokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy kevés olajon kezdjük el dinsztelni a hagymát, majd amikor már összeesett, hozzáadjuk a csirkét, melyet fehéredésig pirítunk. Ezután kerül csak bele a fokhagyma (így jobban érvényesül benne a íze), a kukorica, majd ráöntünk a kukorica levélből egy decit, illetve annyi vizet, amennyi épp elfedi az alapanyagokat. Ha felforrt, akkor jöhet a só és bors, majd lefedve, alacsony lángon fél órát főzzük. Két-három evőkanál kukoricakeményítőt hideg (!) vízzel eldolgozunk, majd a kész ételhez adjuk, és 2 percig még rotyogtatjuk. Ezután már lehet is tálalni!

Köretnek basmati rizs a legmegfelelőbb hozzá, de akár tésztával is jó lehet. A végén még egy kis édes csiliszószt is csepegtettem rá, jó kiegészítője volt. :) A bébikukorica enyhe édessége és a fokhagyma íze szerintem remekül passzolnak egymáshoz, így bátran tudom ajánlani a receptet! ;)

Ha elkészítettétek, akkor várom a képeket kommentben! ;)

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!