4/02/2021

Összegzés - 2021. március

 Borzasztó volt ez a hónap, minden szempontból. A műtét után általános kedvetlenség lett rajtam úrrá, ami kihatott az olvasásra is sajnos... Ennek ellenére nyolc és fél könyvvel végeztem (A végzet kardjának befejezése átcsúszott áprilisra, így jött ki a fél. :P), amit jónak tartok. Lássuk melyek voltak ezek:


A hónap kedvencei: Vének háborúja, Átokvihar

A hónap csalódása: Szarvak

A hónap érdekessége: Horrorstör

Erről a könyvről Molyon írtam, bemásolom ide az értékelésem róla:

Őszinte leszek, engem maga a borító és a kiadvány fogott meg. Szerintem nagyon menő, hogy az egész könyv egy az egyben az Ikea katalógus szellemét idézi meg. A fejezetek elején a termékbemutatók nagyon ötletesek, illetve a grafikák tökéletesen kiegészítik az olvasottakat. Két kisebb problémával rendelkezik: a méretből adódóan nem lehet kényelmesen olvasni bizonyos helyzetekben, illetve a tördelés miatt az oldalak fele a szöveges részeknél elég üresnek hat.
Az író már a kötet elején felhívja a figyelmünket, hogy ez egy horrorparódia, így ennek megfelelően vághatunk az olvasásba. Az Orsk konkrétan egy svéd bútoráruház kópia, ez az elején többször is ki van hangsúlyozva, segít, hogy intenzíven el tudjuk képzelni a helyszíneket. 5 főszereplőnk egészen változatos: Basil, a buzgómócsing üzletvezető-helyettes, Amy, jövőkép nélküli lány, Matt, aki egy hipszter, Ruth Anne, egy 50-es éveiben járó, végtelenül magányos nő, és Trinity, egy ázsiai hölgy, aki odavan a spirituális dolgokért. Az alapszituáció a következő: az elmúlt hetekben megszaporodtak a megmagyarázhatatlan rongálások az áruházban, így Basil, a helyettes megkéri Amy-t és Ruth Anne-t, hogy maradjanak vele bent egy éjszakára, hogy kideríthessék, mi/ki okozza a rejtélyes eseteket. Az első őrjárat során már fokozódik a misztikum, ekkor felfedezik, hogy Trinity és Matt is bent maradt, hogy leforgathassák saját szellemvadász videójukat…
Valószínűleg velem van a probléma, de valahogy egyetlen horror témája sem tud már „meghatni”, maximum undorodni tudok az adott helyzettől, amibe kerülnek a szereplők. Ennek ellenére jónak tartom a kötetet, igaz voltak részek, ahol enyhén untam az egészet, megült a sztori, de az írónak sikerült mindig továbblendítenie ebből a gödörből. A karakterek rendben vannak, könnyen tudunk kedvencet avanzsálni belőlük. Ha engem kérdeztek, inkább egy sorozatként tudtam volna ezt elképzelni, így könyvben csak a szerkesztés miatt tűnik egy hosszabb olvasmánynak. Ezek ellenére ajánlom, egy olvasást mindenképpen megér, jó kikapcsolódást tud nyújtani! ;)

 

Ti mit olvastatok márciusban? Sikerült új kedvencet avatnotok? :)

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!