12/21/2021

[Gyűlölt zöldségek] Kelbimbós-húsos tészta

 Az előző blogomon volt egy rovat, melyben olyan zöldségekkel főztem, amiket az emberek nem igazán kedvelnek. Gondoltam itt is jó lenne egy ilyen, így tádám, jön is az első rész. Igen, rögtön belecsapok a közepébe, mai alanyom a kelbimbó!

Kelbimbós-húsos tészta
Megfelelően puha kelbimbó, remek szószban

 Pedig nincs okunk ennyire utálni ezt a vitaminbombát. A következők találhatóak meg benne: C-vitamin, B-vitaminok, K-vitamin, béta-karotin, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, kén, króm. Jótékony hatásai is jócskán vannak: gyulladáscsökkentő, antioxidáns, rákmegelőző, immunrendszert erősítő. (Forrás: Nosalty) Gondoltam remekül fel fogja dobni a már néha unalmas darált húsos tésztát, a Lidlben egész jó áron lehet kapni. (#nemszponzorált)

Kelbimbós-húsos tészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús (mostanában a Pick dobozos darált húsát használom [#nemszponzorált :D ]
  • 50 dkg kelbimbó (megtisztítva, a nagyobbak negyedelve, a kicsik szimplán felezve) 
  • 1 nagy szál póréhagyma (félkarikákra vágva)
  • 250 ml kókusztejszín
  • 2 púpos evőkanál mustár
  • só, őrölt fehér bors, fokhagymapor ízlés szerint, 1-2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 30 dkg Risolino makaróni (ez az amerikai makaróni, nem a megszokott magyar)

Elkészítés:

Egy nagy lábosban kevés olajon megdinszteljük a pórhagymát. Amint ez megvan, rádobjuk a húst, melyet fehéredésig pirítunk. Közben sózzuk, meghintjük a fehér borssal és a fokhagymaporral. Felöntjük 4 deciliter vízzel és fedő alatt, takaréklángon főzzük 1 órán át. Miért ilyen sokáig? Szeretem, ha a tésztás ételeknél összeérnek rendesen az ízek, meg különben is, nem sietünk sehová. Félidőben hozzáadjuk a kókusztejszínt, a szerecsendiót, illetve a mustárt. Ettől a kombinációtól kellően pikáns lesz az ételünk. Az utolsó negyed órára pedig a remek illatokat árasztó fazékba rakjuk a kelbimbókat, hogy megfelelően puhák legyenek. A tésztát készítsük el a zacskón található leírás szerint, majd ha ez kész, hideg vízzel alaposan öblítsük át, s küldjük a szószunkba pihenni. Tálalás előtt általában várok egy fél órát, ennyi idő alatt jól megszívja magát szafttal a tészta.

Remélem Ti is elkészítitek majd ezt az ételt, s nem csalódtok benne. Jó étvágyat kívánok hozzá!

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!