12/15/2021

[Csirkemell szerelem] Nagyon zöld rizses hús

  Az utóbbi időben rengetegszer felmerül a kérdés különböző főzős csoportokban, mihez kezdjenek a csirkemellel, hogyan készítsék el. Ebben a rovatban igyekszem minél változatosabb receptekkel előrukkolni, hogy mindig valami új készülhessen ebből a remek fehérjeforrásból. Ma egy egyszerű, de nagyszerű rizses húst mutatok be.

Nagyon zöld rizses hús
Frissen a lábosból! ;)

Nagyon zöld rizses hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell (maximum 2x2 centis kockákra vágva)
  • 30 dkg "A" minőségű rizs 
  • 1 nagy szál póréhagyma
  • 20 dkg zsenge (!) zöldborsó (így télen a mirelit a legjobb választás)
  • 1-2 teáskanál majoranna, tárkony, kakukkfű; só, őrölt fekete bors, vöröshagyma- és fokhagymapor ízlés szerint, végtelen sok petrezselyem
  • Opcionális: chilipehely

Elkészítés:

 A rizst alaposan átmosás/válogatás után a zacskón leírtak szerint készítsük el kétszeres mennyiségű vízben, tegyük félre. A póréhagymát mossuk meg, felezzük el és vágjuk félkarikákra.. Egy nagyobb lábosban annyi olajon, mely ellepi az alját, elkezdjük dinsztelni. Sózhatjuk nyugodtan, hamarabb megpuhul így a hagyma. 7-10 perc után jöhet rá a szoba-hőmérsékletű, felkockázott csirkemell, melyet fehéredésig pirítunk. Közben a petrezselyem kivételével rátehetjük az összes fűszert. Ha a hús rendben van, akkor engedjük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, majd fedő alatt főzzük fél órán át. Félidőben zuttyintsuk mellé a zöldborsót! Ha a hús puha, öntsük bele a rizst, alaposan keverjük össze, szórjuk meg bőven a petrezselyemmel. Tálalás előtt én mindig várok legalább 10-15 percet, hogy az ízek össze tudjanak érni. 

 A végeredmény egyáltalán nem száraz, kellemesen szaftos marad a végére. Biztos vagyok benne, hogy a család kedvence lesz! Ajánlom mellé a gyöngyhagymát, kiváló kísérője. Remélem tetszett a recept, s idővel elkészítitek majd! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Crohnos sorstársaim egyéni tolerancia alapján, leginkább passzív időszakban próbálják ki.

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!