12/16/2021

6 könyv, melynek a fa alatt a helye

  Bár nem terveztem karácsonyi posztokat az oldalra, 1-2 mégis fog érkezni. Nem tudod, hogy milyen könyvet ajándékozz szerettednek? Az alábbiakban igyekszem hat olyan könyvet ajánlani sci-fi/fantasy/krimi műfajban, amivel nem nagyon lehet félrenyúlni. Mindegyiket olvastam, így nem vaktában lövöldözve választottam ki őket. :) Igyekeztem az idei "termésből" válogatni.

J.D. Barker: A hívás

Barker az utóbbi idők egyik legizgalmasabb írója, eddig nem találkoztam tőle olyan írással, ami untatott volna. A hívás nem is olyan rég jelent meg tőle magyar nyelven az Agave könyvek jóvoltából. Itt olvashattok tőlem egy értékelést/ajánlót róla, a kiadó oldalán most 35%-os kedvezménnyel tudjátok megvásárolni (egészen péntekig).

Tarja Kauppinen: A nép igazsága

Az idei év egyik legkedvesebb olvasása volt számomra ez a kis féltégla. :) Havasfelföld világa egyből beszippantja az embert, s nem ereszti, amíg nem jut el az utolsó oldalig. Kiváló ajándék azoknak, akik kedvelik a fantasyt/szatírát. Nagy örömömre hamarosan érkezik a második része, alig várom, hogy a polcomon tudhassam. A kötetet ezen a linken tudjátok megvásárolni, itt pedig az értékelésemet nézhetitek meg.


Andy Weir: A Hail Mary-küldetés

Weir könyve egyike azoknak az idei sci-fi megjelenéseknek, melyet kár lenne kihagyni. Maga a történet nem a legbonyolultabb sztori a föld kerekén, de remekül van összerakva, a fordulatok nagyot ütnek. A szereplők pedig a lehető legszerethetőbb párost alkotják. A Fumax oldalán beszerezhetitek (plusz a nagyobb könyvesboltokban, de szeretek közvetlenül a kiadóktól vásárolni)! 


Mike Chen: Itt és most és aztán

Ez a mű sokkal könnyedebb, mint az előzőleg ajánlottak. A sztori középpontjából egy időutazó apa áll, aki szeretné megmenteni lányát egy másik idősíkról. Számomra a meglepetés erejével hatott, nem gondoltam volna, hogy ennyire kedvelni fogom ezt a történetet. :) A Galaktika oldalán most 55%-os kedvezménnyel juthattok hozzá, itt pedig pár mondatban írtam róla.


Kőhalmi Zoltán: Az utolsó 450 év

Kőhalmi nekem az egyik etalon, ha a stand-uposokról van szó. Könyveit előszeretettel olvasom, eddig egyikben sem kellett csalódnom. Az utolsó 450 év egy sci-fi/cli-fi kombó, hasonlóan kellemes kikapcsolódást nyújt, mint az első regénye. Figyelem! Amennyiben nem vagy vevő az általa képviselt humorra, sajnos nem ez a Te könyved. :( Elérhető a nagyobb könyvesboltokban!


Juhani Karila: Csuka-átok

Igaz, hogy nem olvasok annyi fantasyt, amennyit szeretnék, de ha végre ráveszem magam, akkor egészen jók akadnak a kezem ügyébe. Juhani Karila műve rendkívül szórakoztató volt számomra, egyedisége üdítően hatott. Bátran ajánlom ajándékként, nem fog csalódást okozni! Ezt a kötetet szintén a Galaktika oldalán érdemes megvásárolni, 51%-os kedvezmény van rá! :)


Remélem a művek között találtok olyat, amivel tényleg sikerül megoldanotok az ajándékozást. Ne feledjétek, a kiadók honlapjáról mindig érdemesebb rendelni, ezekben a Covidos időkben nem árt, ha így is támogatjuk őket. :) 

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!