2/18/2022

[Fogások a kamrából] BenGa finomfőzeléke

   Valahol megértem azokat, akik ódzkodnak a finomfőzeléktől, rengetegszer ettem borzalmasan elkészített változatokat. Garantálom, ha kipróbáljátok ezt a receptet, újra megszeretitek majd! Hamar elkészül és a mustár egy csodás szintre emeli ezt a könnyű fogást.

Magában is kiváló!


BenGa finomfőzeléke

 

Hozzávalók:

  • 1 nagy szál póréhagyma (félkarikákra vágva)
  • 1 kg zsenge zöldborsó (mirelit)
  • 40 dkg karfiol (mirelit; ha frissből készítjük, akkor apróbb rózsákra szedve)
  • 40 dkg sárgarépa (felkockázva, felkarikázva, ahogy tetszik)
  • 2 nagyon púpos evőkanál dijoni mustár 
  • 1-2 evőkanál cukor
  • só, őrölt fehérbors, fokhagymapor, metélőhagyma ízlés szerint, petrezselyem

 

Elkészítés:

Kevés olajon 10 perc alatt megdinszteljük a póréhagymát és a répát. Amint ez kész, hozzáadjuk a zöldborsót és a karfiolt, gyorsan átforgatjuk a keveréket. Öntsük fel körülbelül egy liter meleg vízzel, fűszerezzük be, majd forrás után adjuk hozzá a mustárt és a cukrot. Fedő alatt, alacsony lángon 20 perc alatt főzzük puhára. 2 csapott evőkanál keményítőt kevés hideg (!) vízzel elkeverünk, majd folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez adjuk. Ekkor hintsük meg alaposan a petrezselyemmel, 2-3 perc rotyogtatás után tálalhatunk is!

Remélem ízleni fog, ha elkészítitek, jó étvágyat kívánok hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!