2/16/2022

Gombás-padlizsános rizses hús

   Nagyon szeretem a padlizsánt, viszont ritkán jut csak eszembe, hogy meg is vásároljam. Tegnap nagyon szép darabokat találtam a piacon, vettem mellé egy kevés gombát, pulyka fehérapróhúst, így minden megvolt a parádés ebédhez.

Gombás-padlizsános rizses hús
Bár a padlizsán nem látszódik, az íze pompásan érződik.

Gombás-padlizsános rizses hús

Hozzávalók: 

  • 1 kg pulyka fehérapróhús (megtisztítva, falatnyi darabokra vágva)
  • 75 dkg padlizsán (meghámozva, felkockázva)
  • 40 dkg gomba (konzerv, átmosva, lecsepegtetve)
  • 35 dkg rizs (hosszúszemű, "A" minőségű)
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • só, őrölt fehér bors, chilipehely, oregánó, fokhagymapor ízlés szerint


Elkészítés:

Egy lábosban kevés olajat hevítünk, ezen a hagymát 7-10 perc alatt megdinszteljük. Utána következik a hús pirítása fehéredésig, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük körülbelül 8 deciliter vízzel. Fedő alatt, alacsony lángon 35-45 percig főzzük. Amikor ez letelt, hozzáadjuk a gombát és a padlizsánt, illetve ekkor kerül bele az oregánó, fokhagymapor, chilipehely triumvirátusa. Ha a padlizsán kicsit összeesett, beleöntjük az előzőleg alaposan átmosott rizst és takaréklángon, fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük. Közben 1-2 alkalommal keverjük át, nehogy odakapjon az alja! :) Tálalás előtt érdemes várni legalább negyed órát. 


Nem szeretem a pergős rizst, szerintem unalmas, ízetlen, sokkal jobban kedvelem, amikor olyan ragacsos, mint amilyen ebben a receptben lesz. Ha újramelegítitek majd, akkor lesz igazán feltűnő a különbség. Remélem tetszett a recept és elkészítitek majd, jó étvágyat kívánok hozzá! :)


BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!