2/25/2022

Ötletek hétvégi ebédekhez X. - Csicseriborsós pulykaragu

   Régen valamiért nagyon nem kedveltem a pulykát, viszont így 31 évesen oda és vissza vagyok érte. Most a vörös pulykaapróhúst próbáltam ki, ez az állat comb közeli részeiből kerül ki. Tisztítani alig kell, zsír szinte nincs rajta, így kiváló alapanyag. Zöldségekkel kombinálva emlékezetes hétvégi fogás készíthető belőle.

Csicseriborsós pulykaragu

Csicseriborsós pulykaragu

Hozzávalók:

  • 1,5 kg pulyka vörösapróhús (maximum 1,5 x 1,5 centiméteres kockákra vágva)
  • 60 dkg csicseriborsó (konzerv, átöblítve, lecsepegtetve)
  • 60 dkg sárgarépa (nem túl vastagon felkarikázva)
  • 3 közepes fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 5 duci gerezd fokhagyma (vékonyan felszeletelve)
  • só, bors, kakukkfű, lestyán, metélőhagyma ízlés szerint


Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban kevés olajat hevítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymát. Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a húst, amit fehéredésig pirítunk. Ekkor fűszerezzük, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt főzzük 45 percig. Ezután jöhet bele a csicseriborsó a fokhagymákkal karöltve, ha szükséges, akkor fűszerezzük még a ragut. Amint megpuhult a hús, tálalhatunk is! (Ez még 15-20 percet vesz igénybe körülbelül.) Köretnek krumplipürét ajánlok mellé, de rizzsel, sőt, nokedlivel is jó lehet!

A hús szétomlik az ember szájában, a szaft kellően sűrű és ízletes. Remélem kipróbáljátok majd, jó étvágyat kívánok hozzá! :)

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!