3/28/2022

[Fogások a kamrából] Sárgaborsó-főzelék mangalica-kolbászchipsszel

   Kicsit tanácstalan voltam, hogy mi készüljön a mai napon, de amikor megláttam az egyedül árválkodó sárgaborsót a konyhaszekrényben, megszállt az ihlet. Tudom, sokan nem kedvelik a belőle készült főzeléket, de ha adtok egy esélyt ennek a receptnek, biztos nem fogjátok megbánni!

Fantasztikus illat, csodás íz!


Sárgaborsó-főzelék mangalica-kolbászchipsszel

Hozzávalók:

  • fél kg sárgaborsó (alaposan átválogatva, átmosva, előző éjszakán beáztatva)
  • 270 gr mangalicakolbász (a "héja" leszedve, nem túl vastagon felkarikázva)
  • 2 közepes fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 6 duci gerezd fokhagyma (vékonyan felszeletelve)
  • só, őrölt színes bors ízlés szerint, egy teáskanál füstölt pirospaprika, három nagyobb babérlevél


Elkészítés:

Egy lábosban minimális olajat kezdjünk el hevíteni, ezen süssük ropogósra a kolbászkarikákat. Ha készen vannak, szedjük ki egy tálba, tálalásig tegyük félre. Amennyiben soknak találjuk a kisült zsírt, nyugodtan öntsünk le belőle. A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a vöröshagymát, később tegyük hozzá a fokhagymát, mellyel további egy percig pirítsuk. Hintsük meg a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel körülbelül 100 ml vízzel, ezt főzzük el róla. Ekkor adjuk hozzá a sárgaborsót, plusz körülbelül másfél liter vízzel öntsük fel. Forrás után dobjuk bele a babérleveleket, majd fedő alatt, alacsony lángon főzzük addig, amíg a sárgaborsó meg nem puhul. Ez nagyjából 30-60 perc. Gyakran kevergessük, sajnos hajlamos arra, hogy odakapjon. Ha úgy érezzük, pótoljuk a folyadékot a főzelék alatt. Akkor lesz jó, amikor már a legtöbb szem szétfőtt, állaga pedig kicsit sűrű. Tálaláskor bőségesen rakjunk rá a kolbászchipsből.

Remélem elnyerte a tetszéseteket a recept, és Ti is kipróbáljátok majd! Jó étvágyat kívánok! :)

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!