5/18/2022

Padlizsános-rizskrémes pulykaragu

    Közeleg a nyár, ideje elővenni azokat a recepteket, amik nem igénylik a folyamatos konyhai felügyeletet. A következő is ilyen, kevés alapanyagból egy nagyon laktató ételt tudunk varázsolni, ami mégsem hagy maga után nehéz érzést.

A köret természetesen szabadon választható, nekem most jobban esett mellé a rizstészta.

Padlizsános-rizskrémes pulykaragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykacomb (falatnyi darabokra vágva)
  • 60-70 dkg padlizsán (hámozva, szükség esetén kimagozva; nagyobb kockákra vágva)
  • 2 közepes fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 250 ml rizs főzőkrém
  • só, őrölt színes bors, oregánó, fokhagymapor ízlés szerint (cayenne bors opcionális, nálam véletlenül ez most nagyon sok lett :D)


Elkészítés:

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a pulykát, amit fehéredésig pirítunk. Amint ez kész, felöntjük annyi vízzel, amennyi alig lepi el, befűszerezzük (fokhagymapor kivételével), majd fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük a húst (ez 45-60 percet vesz igénybe körülbelül). A főzési idő vége előtt 20 perccel tegyük bele a padlizsánt, fokhagymaport és a főzőkrémet, ha szükséges, akkor fűszerezzük újra.

Remélem tetszett a recept, és elkészítitek majd! Jó étvágyat hozzá! :)

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!