7/18/2022

[Csirkemell szerelem] Laskagombás rizses hús

Ezer plusz egy éve nem ettem olyan ételt, amiben gomba is van, úgy éreztem, eljött az ideje. :D (Crohnosoknak csak passzív időszakban ajánlom!) A laskagomba akciós volt az Aldiban, úgyhogy ezzel turbóztam fel a rizses húst. Természetes másfajta gombát is lehet használni hozzá, nincs a recept kőbe vésve. ;)

Laskagombás rizses hús
Nem túl színes, cserébe nagyon finom.

Laskagombás rizses hús

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell (falatnyi darabokra vágva)
  • 60 dkg laskagomba (a szárát/tönkjét vágjuk nagyon apróra, a kalap maradhat egyben, ha nem túlzottan nagy)
  • 3 közepes fej vöröshagyma (apróra kockázva)
  • 40-50 dkg hosszú szemű rizs (alaposan átmosva, lecsepegtetve)
  • só, fehérbors, majoránna, fokhagymapor ízlés szerint


Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, amit fehéredésig pirítunk. Felöntjük kétszer annyi vízzel, mint amennyi a rizs mennyisége, befűszerezzük, majd fedő alatt alacsony lángon 20 percig főzzük. (Pótoljuk a vizet, ha szükséges!) Amint ez kész, adjuk hozzá a rizst és a gombát, 15 perc alatt főzzük készre. (A laskagombát nem szabad sokáig főzni, különben nagyon rágós lesz.) Tálalás előtt érdemes várni legalább 15-20 percet.

Remélem kipróbáljátok majd a receptet, s ízleni is fog! Jó étvágyat hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!