12/09/2021

Ötletek hétvégi ebédekhez VI. - Ötfűszeres csirkecomb (GM, TM)

  Hamarosan karácsony, ennek megfelelően mostanság ünnepi recepteket fogok a blogon bemutatni... Természetesen nem! :D Itt nem fog a csapból is a közelgő fenyősfás banzáj folyni, maximum egy desszertet fogok majd bemutatni, ha sikerül. Ma ismét keleties ízekben fogunk utazni, hosszú idő után végre kaptam kínai ötfűszer keveréket. Nem voltam rest, gyorsan főztem is segítségével egy jót!

Ötfűszeres csirkecomb
Hammnyamm!

Ötfűszeres csirkecomb

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecombfilé (bőr nélkül, falatnyi darabokra vágva)
  • 1-1 db sárga, illetve piros kaliforniai paprika (2 centis csíkokra vágva)
  • 2 közepes fej vöröshagyma (félfőre vágva)
  • 3 duci gerezd fokhagyma (vékonyan felszeletelve)
  • 5 evőkanál tamari szójaszósz (Ez természetes módon gluténmentes, íze enyhébb a rendes szójaszószénál.)
  • só, őrölt színes bors ízlés szerint (nálam csak egy minimális só kellett a szójaszósz miatt), 2 teáskanál kínai ötfűszer keverék (Erdészné márkájút használok, ebben ezek a fűszerek vannak: édeskömény, fahéj, szegfűbors, csillagánizs, szegfűszeg)
  • opcionális: chilipehely, gyömbér

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni. Amikor már kellően megpuhult, jöhet hozzá a fokhagyma, mellyel további 2 percig pirítjuk. Ezután rátehetjük a húst és a kaliforniai paprikát, a csirkecombot fehéredésig sütjük. Jöhet a fűszerezés, a szójaszósz, ezekkel is pirítsuk még egy kicsit az egészet, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Takaréklángon körülbelül 30-45 perc alatt elkészül. (Persze ez függ attól is, hogy mekkorára vágtuk a fehérjénket. Ha nagyon vékonyra, vagy kicsire szeleteltük a combot, a főzési idő csökken.) Én most Risolino fusilli tésztát csináltam mellé, imádom, amikor a tészta magába szívja a szaftot. :) Apropó, egy tipp a Risolinohoz: elég sokszor futottam bele különböző fórumokon, hogy a tésztájuk főzés után összeáll egy tömbbe, az olaj se segít rajta. Mivel ez egy rizstészta, bánjunk is úgy vele! Nem kell semmiféle olaj, egyszerűen az ajánlott főzési idő előtt 1 perccel zárjuk el alatta a lángot, majd öblítsük át alaposan jéghideg vízzel. Így kiváló tésztát kapunk végeredményként! :) (A különféle ázsiai risztésztákat is hasonlóan kell elkészíteni.)

Remélem elnyerte a recept a tetszéseteket, és elkészítitek majd! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Paprika a paprikában
A természet apró csodája: paprikaception

Crohnos sorstársaim egyéni tolerancia alapján, leginkább passzív időszakban próbálják ki.

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!