7/07/2022

[Csirkemell szerelem] Egylábasos újkrumplis csirkemell

Bár most kicsit enyhébb az idő, nem baj, ha van a tarsolyunkban pár gyorsan elkészülő étel. A mostani is ilyen, kevés alapanyagból egy remek ebédet lehet összehozni belőle.


Sűrű, szaftos, finom. :3

Egylábasos újkrumplis csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell (falatnyi darabokra vágva)
  • 1,5-2 kg újkrumpli (nagyjából 1x1 centis kockákra vágva)
  • 3 nagy fej vöröshagyma (félfőre vágva)
  • só, őrölt tarkabors, fokhagymapor, majoránna, snidling, petrezselyem ízlés szerint; 1 evőkanál füstölt pirospaprika


Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban kevés olajon dinszteljük meg a hagymát. Amint ez kész, húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát. Helyezzük vissza a lábost a lángra, pirítsuk fehéredésig a csirkemellet, közben sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel körülbelül 3 deciliter vízzel, adjuk hozzá az újburgonyát, majoránnát, snidlinget, és alacsony lángon, fedő alatt főzzük készre, ez körülbelül 20-30 percet vesz igénybe. Közben kevergessük gyakran, ha túl soknak ítéljük a krumpliból kijött víz mennyiségét, akkor 10 perc után nyugodtan főzzük fedő nélkül. A végén adjuk hozzá a petrezselymet,egyből tálalhatjuk!

Remélem tetszett a recept, és elkészítitek majd! :) Jó étvágyat hozzá!

BenGa

Ha tetszik a blog, akkor ne felejts el követni minket Bloggeren keresztül, hogy sose maradj le a legfrissebb tartalmakról! A közösségi felületek közül az Instagramon, a Molyon, illetve a Facebook-on vagyunk jelen. :) Utóbbi helyen várunk Az üst olvasóklubjába! Amennyiben úgy gondolod, támogathatod is az oldalt, erről itt informálódhatsz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!