1/16/2022

Ötletek hétvégi ebédekhez VIII. - Vadas, ahogy én készítem (GM, TM)

 Utoljára olyan tizenvalahány éve ettem vadast, akkor is a boltban kapható mélyhűtött szósszal készítve. Egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy gondoltam, hogy nem lehet olyan nehéz reprodukálni azt a mártást, így hétvégén ez volt nálunk az ebéd. Megmutatom, én hogyan készítem, nagyjából másfél órán belül el is készül. Imádni fogja mindenki! 

Egy nagy tál vadas
A mártásban fürdőző hús a legjobb hús!

1/14/2022

[Csirkemell szerelem] Rizses hús csirkeszívvel

  A rizses hús talán az az étel, amit mindenki el tud készíteni, akár bekötött szemmel is. Egy idő után viszont unalmassá válhatnak az eredeti verziók, így ne féljünk kísérletezni vele. Ebben a változatban az egyik legkedvesebb belsőségemet, a csirkeszívet választottam kiegészítőül. Nem kell hozzá sok dolog, hiszen "Minél kevesebb az alapanyag, annál jobb a recept!". (Idézet egyik kedvenc instaszakácsomtól, a VulgarChef-től. Borzasztó kajákat csinál, de imádom. :D)

Rizses hús csirkeszívvel

1/13/2022

Egy éves a blog, ünnepeljünk együtt! :)

  A mai nap örömteli számomra, betöltötte első "életévét" a blog! Ennek apropóján egy kisebb nyereményjátékkal szeretnék Nektek kedveskedni. A képen látható csomagot lehet megnyerni, ennek tartalma a következő:

A megnyerhető ajándékcsomag

1/09/2022

Vasárnapi book tagek I.

  Molyon népszerűek a különféle book tagek, ezekben megadott szempontok szerint kell könyveket, illetve írókat választani. Mostantól vasárnaponként mazsolázgatok ezekből, szerintem elég szórakoztató kitölteni vagy éppenséggel olvasni mások válaszait. Ha nektek is van kedvetek ezekkel mókázni, szívesen olvasom a válaszaitokat kommentben! :)

1/07/2022

[Fogások a kamrából] Egyértelműen NEM bolognai

  A mai fogás egy tésztaétel, melyet sokak kedvence, a bolognai inspirált. Akkora szerencsém volt, hogy ehhez minden alapanyag a rendelkezésemre állt itthon, így még bevásárolnom sem kellett. Tiszta haszon, ha tervezve vásárolunk, nem igaz? :)

Csak egy újabb tésztaétel
Lassan ideje lesz beszereznem valamit, hogy normális színekben tudjam lefotózni az ételeket.

1/06/2022

A bájos öregek második eljövetele (Richard Osman: A férfi, aki kétszer halt meg)

  A csütörtöki nyomozóklub hatalmas siker volt itthon s külföldön egyaránt. Engem is megnyert magának a könyv, minden apró kis hibája ellenére négy üstöt érdemelt tőlem anno. Osman a kötet végén elárulta, elkészült a második résszel, ezt az Agave jóvoltából tavaly már a kezünkbe vehettük. Részemről egy nagy kérdés adódott: kiforrottabb, mint az első rész, vagy megvan még benne az elsőkönyvesek bája?

A férfi, aki kétszer halt meg
Agave Könyvek, 2021, 368 oldal, keménytáblás

1/04/2022

[Fogások a kamrából] Húsos tócsni

 Most, hogy bejglihajóinkon sikeresen átkeltünk a Töltött káposzták tengerén, s kikötöttünk a Lencse-szigeteken, ideje visszatérni a hétköznapibb receptekhez. Ezekben a bejegyzésekben igyekszem inspirációt adni ahhoz, hogy bátran használjuk az otthoni készleteket, úgy gondolom az elkövetkezendő időszakban szükség lesz erre. Nagy kedvencem a tócsni, rengeteg verzióját szoktam készíteni, ezeket szép sorjában majd felteszem. :) A recepthez nálam a húson kívül minden megtalálható volt a konyhában.

 

Húsos tócsni