1/22/2022

Ötletek hétvégi ebédekhez IX. - Resztelt csirkemáj

  A máj egyike azon ételeknek, mely megosztja az embereket. Én személy szerint imádom, de sajnos nem fogyasztom olyan gyakran, mint kellene. Ti ne essetek ebbe a hibába, egyétek sokszor és egy adandó alkalommal készítsétek el ezen a módon, ahogy én szoktam. :)

Resztelt csirkemáj
Tudom, krumpli lenne az ideális köret, de a rizibizi mostanság a MINDEN!

1/20/2022

Borítóleleplezés - Tarja Kauppinen: A rendszer ellensége


Borítóleleplezés


 Idén a Napkút Kiadónál jelenik meg Tarja Kauppinen A rendszer ellensége című regénye. Hatalmas rajongója vagyok A nép igazságának, így igazi megtiszteltetés, hogy egyike lehetek azoknak, akik bemutathatják az új könyv borítóját. Lássuk, hogy milyen lesz!

1/19/2022

Póréhagymás krumpliragu (GM, TM)

  Sokszor nálam is eljön a pillanat, amikor sok(k)nak érzem azt a rengeteg húst, amit elfogyasztok hétről-hétre. Ilyenkor szívesen eszek különféle főzelékeket vagy éppenséggel ezt a póréhagymás krumpliragut, melynek alapötletét a Street Kitchen egyik receptje adta. Csak lecseréltem benne az alapanyagok tejes részét, hogy illeszkedjen a tejmentes diétámhoz. :) Külföldön is kedvelik ezt a kombinációt, ők leginkább levest készítenek belőle. Egyáltalán nem bonyolult, kevés alapanyag kell hozzá és hamar elkészül.

Póréhagymás krumpliragu
Friss kenyérrel is nagyon jó!

1/18/2022

Ahol a föld az úr (?) - Moskát Anita: Horgonyhely

  2022-es terveim között szerepel, hogy több fantasyt fogok olvasni. Ennek megfelelően januári második olvasmányom egy ilyen műfajú könyv lett. Nagyon sokáig tanakodtam, hogy mivel kezdjem el kalandjaimat a fantázia földjén újra, végül Moskát Anita műve mellett döntöttem, mert rengeteg jót hallottam róla másoktól. Olvasás után úgy érzem, nem is választhattam volna jobb könyvet.

GABO, 2015, 440 oldal, puhatáblás

1/16/2022

Ötletek hétvégi ebédekhez VIII. - Vadas, ahogy én készítem (GM, TM)

 Utoljára olyan tizenvalahány éve ettem vadast, akkor is a boltban kapható mélyhűtött szósszal készítve. Egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy gondoltam, hogy nem lehet olyan nehéz reprodukálni azt a mártást, így hétvégén ez volt nálunk az ebéd. Megmutatom, én hogyan készítem, nagyjából másfél órán belül el is készül. Imádni fogja mindenki! 

Egy nagy tál vadas
A mártásban fürdőző hús a legjobb hús!

1/14/2022

[Csirkemell szerelem] Rizses hús csirkeszívvel

  A rizses hús talán az az étel, amit mindenki el tud készíteni, akár bekötött szemmel is. Egy idő után viszont unalmassá válhatnak az eredeti verziók, így ne féljünk kísérletezni vele. Ebben a változatban az egyik legkedvesebb belsőségemet, a csirkeszívet választottam kiegészítőül. Nem kell hozzá sok dolog, hiszen "Minél kevesebb az alapanyag, annál jobb a recept!". (Idézet egyik kedvenc instaszakácsomtól, a VulgarChef-től. Borzasztó kajákat csinál, de imádom. :D)

Rizses hús csirkeszívvel

1/13/2022

Egy éves a blog, ünnepeljünk együtt! :)

  A mai nap örömteli számomra, betöltötte első "életévét" a blog! Ennek apropóján egy kisebb nyereményjátékkal szeretnék Nektek kedveskedni. A képen látható csomagot lehet megnyerni, ennek tartalma a következő:

A megnyerhető ajándékcsomag