1/19/2022

Póréhagymás krumpliragu (GM, TM)

  Sokszor nálam is eljön a pillanat, amikor sok(k)nak érzem azt a rengeteg húst, amit elfogyasztok hétről-hétre. Ilyenkor szívesen eszek különféle főzelékeket vagy éppenséggel ezt a póréhagymás krumpliragut, melynek alapötletét a Street Kitchen egyik receptje adta. Csak lecseréltem benne az alapanyagok tejes részét, hogy illeszkedjen a tejmentes diétámhoz. :) Külföldön is kedvelik ezt a kombinációt, ők leginkább levest készítenek belőle. Egyáltalán nem bonyolult, kevés alapanyag kell hozzá és hamar elkészül.

Póréhagymás krumpliragu
Friss kenyérrel is nagyon jó!

1/18/2022

Ahol a föld az úr (?) - Moskát Anita: Horgonyhely

  2022-es terveim között szerepel, hogy több fantasyt fogok olvasni. Ennek megfelelően januári második olvasmányom egy ilyen műfajú könyv lett. Nagyon sokáig tanakodtam, hogy mivel kezdjem el kalandjaimat a fantázia földjén újra, végül Moskát Anita műve mellett döntöttem, mert rengeteg jót hallottam róla másoktól. Olvasás után úgy érzem, nem is választhattam volna jobb könyvet.

GABO, 2015, 440 oldal, puhatáblás

1/16/2022

Ötletek hétvégi ebédekhez VIII. - Vadas, ahogy én készítem (GM, TM)

 Utoljára olyan tizenvalahány éve ettem vadast, akkor is a boltban kapható mélyhűtött szósszal készítve. Egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy gondoltam, hogy nem lehet olyan nehéz reprodukálni azt a mártást, így hétvégén ez volt nálunk az ebéd. Megmutatom, én hogyan készítem, nagyjából másfél órán belül el is készül. Imádni fogja mindenki! 

Egy nagy tál vadas
A mártásban fürdőző hús a legjobb hús!

1/14/2022

[Csirkemell szerelem] Rizses hús csirkeszívvel

  A rizses hús talán az az étel, amit mindenki el tud készíteni, akár bekötött szemmel is. Egy idő után viszont unalmassá válhatnak az eredeti verziók, így ne féljünk kísérletezni vele. Ebben a változatban az egyik legkedvesebb belsőségemet, a csirkeszívet választottam kiegészítőül. Nem kell hozzá sok dolog, hiszen "Minél kevesebb az alapanyag, annál jobb a recept!". (Idézet egyik kedvenc instaszakácsomtól, a VulgarChef-től. Borzasztó kajákat csinál, de imádom. :D)

Rizses hús csirkeszívvel

1/13/2022

Egy éves a blog, ünnepeljünk együtt! :)

  A mai nap örömteli számomra, betöltötte első "életévét" a blog! Ennek apropóján egy kisebb nyereményjátékkal szeretnék Nektek kedveskedni. A képen látható csomagot lehet megnyerni, ennek tartalma a következő:

A megnyerhető ajándékcsomag

1/09/2022

Vasárnapi book tagek I.

  Molyon népszerűek a különféle book tagek, ezekben megadott szempontok szerint kell könyveket, illetve írókat választani. Mostantól vasárnaponként mazsolázgatok ezekből, szerintem elég szórakoztató kitölteni vagy éppenséggel olvasni mások válaszait. Ha nektek is van kedvetek ezekkel mókázni, szívesen olvasom a válaszaitokat kommentben! :)

1/07/2022

[Fogások a kamrából] Egyértelműen NEM bolognai

  A mai fogás egy tésztaétel, melyet sokak kedvence, a bolognai inspirált. Akkora szerencsém volt, hogy ehhez minden alapanyag a rendelkezésemre állt itthon, így még bevásárolnom sem kellett. Tiszta haszon, ha tervezve vásárolunk, nem igaz? :)

Csak egy újabb tésztaétel
Lassan ideje lesz beszereznem valamit, hogy normális színekben tudjam lefotózni az ételeket.